Băsescu: Propun să anchetăm și corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române

Băsescu: Propun să anchetăm și corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române

Președintele PMP, Traian Băsescu, a propus miercuri plenului reunit al Parlamentului să extindă activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, astfel încât această comisie să ancheteze și alte aspecte decât cele prevăzute inițial.

"Având în vedere că Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri vă propun ca în proiectul de hotărâre care va fi votat să mai adăugăm trei puncte pentru a da sens acestei comisii și vă rog să supuneți la vot cele trei propuneri pe care le fac. Prima este să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan ca domn al Principatelor Române în 1859. A doua propunere este să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2014 în Diaspora. A treia propunere pe care v-o fac este ca această comisie să își asume și anchetarea corectitudinea alegerii de către președintelui Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim ministru desemnat, având în vedere că nu corespunde portretului robot anunțat de către președinte anterior desemnării. Înțeleg că domnul Tudose a plagiat și cred că ar trebui să punem un al treilea punct legat de desemnarea pe care a făcut-o președintele Iohannis", a spus Băsescu.

Propunerea lui Traian Băsescu a fost respinsă cu 239 de voturi împotrivă, 20 pentru, o abținere, iar 39 de parlamentari nu au votat.

Plenul Parlamentului dezbate miercuri solicitarea ca ședințele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 să se desfășoare în perioada 1 iulie — 1 septembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...