Băsescu: Recunosc că m-am jucat puţin pentru a stimula partidele de dreapta să găsească o soluţie pentru PMB

Băsescu: Recunosc că m-am jucat puţin pentru a stimula partidele de dreapta să găsească o soluţie pentru PMB

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a afirmat joi că "s-a jucat puţin" în ceea ce priveşte candidatura sa la Primăria Capitalei, pentru "a stimula partidele de dreapta" să găsească o soluţie, iar aceasta este cea pe care o aştepta: Nicuşor Dan.

În lipsa acesteia, Băsescu susţine că ar fi trebuit să candideze pentru a-şi "tracta partidul".

"Eu recunosc că m-am jucat puţin, pentru a stimula partidele să găsească o soluţie. Pentru că, dacă nu găseau o soluţie, aş fi fost obligat să candidez ca să-mi tractez partidul. Slavă Domnului că au găsit-o! E soluţia pe care o aşteptam. (...) Obiectivul meu a fost dacă a contribuit cu ceva acest joc cu candidatura la desemnarea lui Nicuşor Dan. Mă bucur foarte mult", a declarat Băsescu într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Fostul primar al Capitalei consideră că, prin consolidarea unei alianţe pentru candidatura lui Nicuşor Dan, PSD va pierde şi sectoarele Bucureştiului.

"Sper că şi USR PLUS vor reacţiona inteligent din punct de vedere politic la această mişcare. Eu spun de câteva luni despre Nicuşor Dan că este candidatul care ne poate reprezenta pe toţi, pe toate partidele de dreapta. PNL-ul, slavă Domnului!, nu s-a mai încăpăţânat ca la alegerile trecute să vină cu perdanţi şi a acceptat ideea că Nicuşor Dan este cel mai profilat pentru funcţia de primar general, aşa că lucrurile merg spre bine. Şi pot spune că, dacă ne dă Dumnezeu minte la toţi, şi facem candidaturi în bloc pentru candidaţii dreptei, PSD-ul pierde şi sectoarele. O alianţă PNL-USR-PMP nu are cum să fie bătută de PSD. (...) Soluţia cu Nicuşor Dan ne uneşte pe toţi", a explicat fostul preşedinte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi