Băsescu: Rezoluţia PE şi raportul MCV sancţionează România din cauza politicienilor care nu înţeleg regulile UE

Băsescu: Rezoluţia PE şi raportul MCV sancţionează România din cauza politicienilor care nu înţeleg regulile UE

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV sancţionează România din cauza unor oameni politici care nu înţeleg care sunt regulile în Uniunea Europeană.

"Să nu ne amăgim! Rezoluţia Parlamentului European din 13.11.2018 nu este împotriva lui Dragnea, Dăncilă sau Tăriceanu, nu este împotriva alianţei PSD - ALDE. Pur şi simplu este o rezoluţie împotriva României. Degeaba ţâfna inegalabilei Dăncilă în Parlamentul European, sau a domnilor Tăriceanu şi Dragnea de la Bucureşti, ţâfnă prin care strigă dreptul României la suveranitate. Realitatea este că atunci când am aderat la Uniunea Europeană, prin Tratatul de Aderare am renunţat la parte din suveranitate şi ne-am angajat să respectăm toate regulile clubului", a scris Băsescu pe Facebook.

În opinia sa, atunci când liderii politici din România, prin acţiunile lor, încalcă regulile, Uniunea reacţionează şi sancţionează ţara noastră.

"Rezoluţia PE, dar şi raportul MCV sancţionează România din cauza unor oameni politici care nu înţeleg nici acum, la 11 ani de la aderare, care sunt regulile în Uniunea Europeană. Direct sau indirect, fiecare român va plăti costul acestor sancţiuni politice aplicate României şi care au ca efect reducerea investiţiilor străine directe, creşterea dobânzilor la credite, rămânerea în afara spaţiului Schengen, retragerea unor investitori de pe piaţa românească şi mai ales scăderea încrederii în România ca ţară", a spus Băsescu.

El a precizat că jurnaliştii şi analiştii care susţin că nu România a fost sancţionată, ci Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu sau alianţa PSD - ALDE - UDMR "nu fac decât să încerce inutil a îndulci, iar unii de a goli de semnificaţie cel mai dificil şi stânjenitor moment politic pentru România de la aderare şi până azi".

"Trebuie să ştim toţi că atunci când îi sunt încălcate principiile, legile şi tratatele, Uniunea Europeană nu iartă. Iar dacă nu mă credeţi, vedeţi Polonia. Lucrurile nu trebuie lăsate să băltească pentru că se agravează. Trebuiesc adoptate soluţii rapide din care compromisul nu trebuie exclus. Ce este însă exclusă ca soluţie este inacţiunea", a mai afirmat Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...