Băsescu: Standardele politice într-un stat democratic nu mai permit menţinerea lui Vâlcov în funcţie

Băsescu: Standardele politice într-un stat democratic nu mai permit menţinerea lui Vâlcov în funcţie

Standardele politice într-un stat democratic nu mai permit menţinerea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al premierului, după condamnarea acestuia în primă instanţă la opt ani de închisoare, consideră senatorul Traian Băsescu, preşedintele PMP.

"Dragnea, înţelege că menţinerea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al premierului nu este posibilă. Este adevărat că această condamnare la opt ani de închisoare pentru corupţie nu este definitivă, dar standardele politice într-un stat democratic nu mai permit menţinerea lui Vâlcov în funcţie. Dragnea, cât rău crezi că mai poţi face României în lupta fără limite pentru puterea ta, pentru demolarea şi subordonarea instituţiilor ţării şi împotriva României? Daddy, eu cred că se termină prost cu foamea ta pentru putere absolută exercitată neconstituţional şi împotriva intereselor României", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Darius-Bogdan Vâlcov a fost numit consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată pe 30 ianuarie în Monitorul Oficial.

Vâlcov a fost condamnat joi de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...