Băsescu: Suntem fericiţi că avem ambulanţe roşii televizate, dar am rămas cu un sistem medical după canoanele sovietice

Băsescu: Suntem fericiţi că avem ambulanţe roşii televizate, dar am rămas cu un sistem medical după canoanele sovietice

Proiectul de lege privind sănătatea, aflat în Parlament, va trebui dezbătut, îmbunătăţit şi aprobat, ''dacă vrem să nu mai fim păcăliţi cu ambulanţe roşii televizate, dar cu un sistem medical organizat după canoanele sovietice, pe care mafia din sănătate îl apără cu toate mijloacele'' - a scris vineri, pe Facebook, senatorul Traian Băsescu.

"În Parlament se află proiectul de lege a sănătăţii din 2012. Va trebui dezbătut, îmbunătăţit şi aprobat, dacă vrem să nu mai fim păcăliţi cu ambulanţe roşii televizate. (...) Toţi suntem fericiţi că avem ambulanţe roşii televizate zi şi noapte, dar am rămas cu un sistem medical organizat după canoanele sovietice, pe care mafia din sănătate îl apără prin toate mijloacele", a susţinut Băsescu.

Fostul şef al statului reaminteşte de Raportul Comisiei prezidenţiale, din 2009, care punea un "diagnostic real" sistemului românesc de sănătate.

"În 2009, după trei ani de muncă, o echipă de mari specialişti în medicină, condusă de prof. dr. Cristian Vlădescu, finaliza un raport care punea un diagnostic real sistemului românesc de sănătate. Raportul Comisiei prezidenţiale, extrem de concis şi punctual, stabilea şi un set de măsuri prioritare. Raportul a fost înaintat Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi a fost făcut public. Aceeaşi echipă de străluciţi specialişti finaliza, în toamna anului 2011, un proiect de lege a sănătăţii, care revoluţiona sistemul, îl flexibiliza, îl punea în competiţie, aşeza pacientul în centrul sistemului de sănătate publică şi crea premisele plăţii corespunzătoare a personalului sanitar", menţionează fostul preşedinte.

În acest context, el precizează că, în ianuarie 2012, anunţa că noua lege a sănătăţii trebuie să intre în dezbaterea Parlamentului şi să fie adoptată până la vacanţa de vară.

"Mafia din sistem a reacţionat propagând către mulţimea din stradă minciuna privatizării SMURD şi a Ambulanţei. Au reuşit prin minciună să blocheze reorganizarea sistemului. De atunci, din ianuarie 2012, am avut dezastrul de la Colectiv care a arătat ineficienţa sistemului de sănătate, mor cu zile circa 60.000 oameni anual din cauza infecţiilor nosocomiale, iar, ieri, n-am putut trata un mare ars şi l-am trimis în Belgia", a mai scris Traian Băsescu, pe Facebook. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…