Băsescu:Sunt incorecte scurgerile controlate de documente din dosare, demolările deliberate de credibilitate ale unor instituții

Băsescu:Sunt incorecte scurgerile controlate de documente din dosare, demolările deliberate de credibilitate ale unor instituții

Fostul președinte Traian Băsescu precizează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va fi întotdeauna un adept al statului puternic și admite că în mandatul său a greșit pentru că nu a vorbit ''aproape deloc'' despre nevoia respectării drepturilor fundamentale garantate de Constituție.

''Voi fi întotdeauna un adept al statului puternic, capabil să facă față oricăror amenințări fie că este vorba despre terorism, corupție, crimă organizată, iar consolidarea justiției a fost o prioritate a mandatelor mele. Trebuie să-mi recunosc însă și greșeala de a nu fi vorbit aproape deloc în cei 10 ani de mandat despre nevoia respectării drepturilor fundamentale garantate de Constituție. În condițiile în care Constituția a fost cartea mea de căpătâi. O voi face de acum înainte, fără a fi un adversar al instituțiilor statului care aplică legea și fără a susține că măcar un vinovat trebuie să scape nepedepsit'', a scris Băsescu.

Totodată, el spune că sunt incorecte ''spectacolele'' care umilesc oamenii înainte ca aceștia să fie condamnați și ''scurgerile controlate de documente din dosarele procurorilor'', având ca scop punerea acuzatului în situația de vinovat înainte ca acesta să fie judecat și condamnat. De asemenea, mai spune fostul președinte, sunt incorecte demolările deliberate de credibilitate ale unor instituții fundamentale.

''Nu acestea sunt soluțiile într-un stat de drept. Acum zece ani când eu declaram corupția amenințare la siguranța națională și treceam la un proces de consolidare a instituțiilor, partidele și trâmbițașii din presă mă acuzau că sunt dictator, drept pentru care am avut parte de două suspendări. (...) Astăzi eu susțin că se poate combate corupția eficient și mult mai credibil, simultan cu respectarea drepturilor fundamentale înscrise în Constituție'', a mai adăugat liderul MP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”