Bătălia de la Avdiivka. ISW: Moscova ar putea rămâne fără capacități ofensive pe termen lung

Bătălia de la Avdiivka. ISW: Moscova ar putea rămâne fără capacități ofensive pe termen lung

Pierderile mari de echipamente înregistrate de forțele invadatoare rusești în apropiere de Avdiivka, regiunea Donețk, ar putea „submina capacitățile ofensive pe termen lung” ale Moscovei, consideră analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Avdiivka, un oraș distrus de războiul declanșat de ruși FOTO Profimedia

Potrivit ISW, mii de soldați ruși au fost uciși sau răniți la Avviivka. În plus, rușii au pierdut peste 100 de vehicule blindate în jurul acestei localități din regiunea Donețk.

ISW estimează că pierderile de echipamente vor reprezenta o provocare serioasă pentru Moscova, în pofida rezervelor aduse pe frontul din estul Ucrainei.

Comandamentul rus va avea probabil dificultăți în a compensa pierderile de echipamente, îndeosebi în ceea ce privește vehiculele blindate, afirmă analiștii de la ISW.

Pierderile de echipamente înregistrate de ruși în jurul Avdiivka sunt chiar mai mari decât cele suferite în asalturile din iarnă-primăvară, insistă ISW.

Dar rămâne neclar dacă aceste pierderi va descuraja comandamentul rus să lanseze,pe termen scurt, o altă serie de asalturi mari, mecanizate, în vederea cuceririi Avdiivka, mai notează acest centru de reflecție cu sediul la Washington.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat