Batalionul ucrainean Azov se reface înainte de contraofensiva așteptată

Batalionul ucrainean Azov se reface înainte de contraofensiva așteptată

Brigada ucraineană Azov se reconstruiește înainte de o contraofensivă ucraineană așteptată și speră să recruteze mii de soldați noi, a declarat comandantul acesteia, scrie telegraph.co.uk.

Batalionul Azov

"Suntem pregătiți să eliberăm teritoriul", a declarat maiorul Bohdan Krotevych, care conduce eforturile de a aduce 6.500 de noi recruți.

Unitatea a devenit cunoscută în timpul apărării feroce a orașului portuar Mariupol din sudul țării. Când orașul a fost predat în luna mai a anului trecut, peste 1.000 de luptători Azov au fost capturați de forțele rusești.

În timp ce mulți au fost eliberați în cadrul unor schimburi, inclusiv un număr de comandanți cărora li s-a ordonat să rămână în Turcia ca parte a acordului, peste 1.000 de soldați rămân captivi în Rusia.

În anticiparea contraofensivei sale mult așteptate pentru a recâștiga terenurile confiscate de Rusia, guvernul ucrainean a desemnat Azov are una dintre cele șase "brigăzi ofensive" care vor fi vârful de lance al atacului.

În ciuda faptului că s-a debarasat de legăturile sale istorice neonaziste, trecutul Azov înseamnă că i s-a interzis accesul la armamentul și echipamentele occidentale donate pentru eforturile defensive ale Kievului.

Comandanții spun că potențialii recruți nu mai sunt interesați de originile sale naționaliste, ci sunt atrași de brigadă pentru abilitățile sale de luptă. Luptătorii din Azov au jucat roluri decisive în bătăliile cheie de la Kiev, Harkov și Mariupol.

"Este un nume care, datorită apărării Mariupolului, a devenit cunoscut în lume", a declarat un sergent-major cu numele de cod Maslo pentru The Washington Post. "A fost cunoscut într-un anumit mod negativ. Acum este într-un mod pozitiv, pentru că ceea ce facem funcționează... recruții care vin la noi înțeleg asta".

Un nou recrut în vârstă de 21 de ani a declarat că a așteptat luni de zile pentru a se alătura Azov, adăugând: "Am așteptat luni de zile pentru a se alătura Azov: "Probabil că cei mai motivați oameni vin aici. Pot fi sigur că tovarășul meu de arme, va fi capabil să mă acopere, să mă protejeze. Iar eu voi face același lucru".

Maiorul Krotevych a refuzat să dezvăluie numărul exact de recruți care au fost aduși, dar a declarat că recrutarea decurge bine, chiar dacă munca a fost îngreunată de pierderile grele suferite de armata ucraineană.

"Majoritatea ar presupune că războiul se va încheia rapid sau că altcineva îl va câștiga în locul nostru. Acest lucru nu s-a întâmplat", a spus el. "Așa că încercăm să explicăm populației civile din țară că avem nevoie de ea pentru a ne ajuta să eliberăm teritorii."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia