Băutura-minune care ne ferește de o maladie cumplită. Prof.dr.Vlad Ciurea: „Nu realizezi, toți uităm“

Băutura-minune care ne ferește de o maladie cumplită. Prof.dr.Vlad Ciurea: „Nu realizezi, toți uităm“

Apa, cea mai bună băutură pentru organism, are un aliat de nădejde în prevenirea uneia dintre cele mai cumplite maladii. Pentru a împiedica instalarea Alzheimer, un reputat medic recomandă să bem ceai verde.

Prof.dr. Vlad Ciurea recomandă să bem ceai verde FOTO Adevărul

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție.

Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi... Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Este vorba despre ceaiul verde, o băutură cu efecte miraculoase asupra celulelor nervoase. Prof.dr. Vlad Ciurea a povestit că a aflat acest lucru de un vestit profesor din Hanovra, care după orice masă bea ceai verde.

Proprietăți antioxidante

Atunci când este consumat cu prudenţă, ceaiul verde poate aduce beneficii semnificative organismului. Pe lângă proprietăţile sale antioxidante, face arterele coronariene mai suple şi mai rezistente la variaţiile presiunii sângelui. Unele studii sugerează că ceaiul verde ar favoriza secreția la nivel celular a unei substanţe ce permite destinderea vaselor sangvine şi libera circulaţie a sângelui.

Recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi, ceaiul verde conţine şi mulţime de alte substanţe benefice , printre care: teină, tanin, aminoacizi, proteine, calciu, fier, fluor şi uleiuri esenţiale care-i conferă aroma deosebită.

Fitoterapeuţii recomandă ceaiul verde mai ales pentru proprietăţile lui diuretice, depurative, stimulante la nivel cerebral, precum şi de combatere a acţiunii nocive a radicalilor liberi. În plus, este dovedit faptul că ceaiul verde favorizează arderea grăsimilor, contribuind la reducerea nivelui de colesterol şi de trigliceride din sânge.

Cum se prepară

Potrivit specialiştilor, cel mai indicat este ceaiul verde vărsat, de bună calitate, cu frunze cât mai întregi, deoarece conţine o cantitate mai mare de antioxidanţi decât cel la pliculeţ, foarte mărunţit. Ideal ar fi ca apa în care se prepară infuzia să aibă circa 70 grade Celsius, adică atunci când apar primele bule pe fundul vasului. Atunci se dă la o parte de pe foc, se pune o linguriţă de frunze de ceai verde şi se lasă la infuzat timp de două-trei minute. Ceaiul se bea cât mai curând după preparare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat