
Băuturile pe care ar trebui să le consumi dacă vrei să arzi mai multe calorii. Kefirul și ceaiul cu ghimbir sunt printre ele
Șase băuturi sunt recomandate de medici pentru a fi consumate pe timpul verii. Sunt bogate în vitamina C, probiotice și antioxidanții care pot îmbunătăți nivelul de energie și vă pot ajuta să scăpați de kilogramele în plus.
Pentru a evidenția câteva băuturi care stimulează metabolismul și care v-ar putea ajuta să vă puneți în mișcare eforturile de pierdere în greutate , am vorbit cu dr. Varsha Khatri, nutriționist dietetician înregistrat. Ea ne-a îndrumat spre apă cu lămâie, ceai verde și multe altele. Găsiți mai jos toate recomandările expertului ei, potrivit shifinds.
1. Apă cu lămâie
Consumul de apă cu lămâie, în special de apă caldă cu lămâie, vă poate da startul metabolismului dimineața. Vitamina C și antioxidanții din lămâi pot spori oxidarea grăsimilor și pot îmbunătăți nivelul de energie, ceea ce poate crește rata metabolică generală.
„Apa cu lămâie este hidratantă, ceea ce este esențial pentru menținerea unui metabolism bun. Hidratarea te ajută la buna funcționare a corpului tău, cum ar fi gestionarea greutății. În plus, balonarea ar putea fi diminuată, ajutându-vă astfel să slăbiți cu succes”, afirmă dr. Varsha Khatri.
2. Kefir
Kefirul este bogat în proteine, care pot ajuta la creșterea ratei metabolice. Procesul de digerare a proteinelor necesită mai multă energie, ceea ce duce la o creștere temporară a metabolismului. În plus, probioticele din kefir pot spori capacitatea organismului de a digera și metaboliza nutrienții mai eficient, susținând sănătatea metabolică generală.
„Probioticele din chefir pot ajuta la stabilizarea microbiomului intestinal, care la rândul său facilitează digestia și absorbția nutrienților. Aceasta este cheia pentru un corp mai sănătos și un metabolism mai rapid”, dezvăluie medicul.
3. Ceai de ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, care pot calma tractul digestiv și pot reduce inflamația.
„S-a dovedit că ghimbirul, cunoscut pentru conținutul de gingeroli și shogaoli, crește rata metabolică, sporind astfel arderea grăsimilor. Acest lucru poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la îmbunătățirea digestiei, care, în general, stimulează sănătatea metabolică. Consumul regulat de ceai de ghimbir ar putea ajuta la obținerea unei talii mai mici prin aceste mecanisme”, susține dr. Khatri.
4. Oțet de cidru de mere
Această băutură reduce grăsimea de pe burtă și suprimă apetitul prin creșterea senzației de sațietate.
„Acestea pot duce la îmbunătățirea sănătății intestinului, precum și la un microbiom mai echilibrat. Înainte de mese, consumul de oțet de mere de cidru ar putea să vă permită să rămâneți sătul mai mult timp, sporindu-vă astfel eforturile de a pierde în greutate. Asigurați-vă că selectați oțet de mere crud, nefiltrat, astfel încât să obțineți cel mai mult din el pentru sănătatea dumneavoastră și luați în considerare amestecarea acestuia cu suc de lămâie sau miere pentru un gust mai bun”, spune medicul Khatri.
5. Kombucha
Probioticele din kombucha pot ajuta la reducerea balonării și la îmbunătățirea eficienței digestive, în timp ce stimularea metabolică din ingredientele sale poate ajuta la arderea caloriilor mai eficient. În plus, acizii organici și enzimele prezente în kombucha pot susține metabolismul grăsimilor, contribuind la o talie mai subțire.
„Kombucha, un ceai efervescent, conține o mulțime de probiotice și antioxidanți. Bacteriile benefice ajută la echilibrarea florei intestinale, ceea ce, la rândul său, favorizează buna digestie și absorbția nutrienților. Gustul său acrișor și efervescența îi conferă un înlocuitor cool pentru băuturile zaharoase precum sucurile, printre altele, care nu sunt sănătoase pentru organismul nostru”, notează specialistul.
6. Ceai verde cu gheață
Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în polifenoli, care pot susține creșterea bacteriilor intestinale benefice.
„Ceaiul verde este cunoscut pentru modul în care crește rata metabolică datorită concentrației ridicate de catechine, în special EGCG. Aceste substanțe ajută la creșterea oxidării grăsimilor și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Consumul obișnuit de ceai verde va oferi o stimulare plăcută și blândă a metabolismului”, spune Khatri.
Sursa: adevarul.ro