Bayern a învins PSG în prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor

Bayern a învins PSG în prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor

Întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 1:0 în favoarea echipei din München.

Foto: EPA-EFE

Formația germană „Bayern” a învins-o în deplasare, cu scorul de 1:0, pe cea franceză „Paris Saint-Germain” în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Întâlnirea s-a desfășurat miercuri seara.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 53 de mijlocașul francez al Bayern, Kingsley Coman, o vină la gol având şi portarul Gianluigi Donnarumma, care a lăsat mingea să treacă pe sub el. Coman a marcat la meciul său cu numărul 50 în Champions League.

Marcatorul golului, Kingsley Coman a fost jucător al PSG, devenind de două ori campion al Franței (2013, 2014) cu echipa franceză. Mijlocașul a refuzat să sărbătorească un gol marcat împotriva fostei echipe.

Situația se repetă, astfel, în finala Ligii Campionilor 2019/20, golul lui Coman oferindu-i Bayernului o victorie cu 1-0 în fața lui PSG.

PSG, care la pauză nu avea niciun şut pe poartă, a reuşit un forcing pe finalul partidei, însă golul marcat de Kylian Mbappe (82) a fost anulat pe motiv de ofsaid la Nuno Mendes. Mbappe a avut o ocazie bună şi în min. 74, însă nu a reuşit să îl învingă pe Sommer.

Messi (85) şi Vitinha (86) au ratat şi ei, iar campioana Franţei a pierdut, deşi Bayern a încheiat meciul în zece oameni, Benjamin Pavard fiind eliminat în minutul 90+2 pentru al doilea cartonaș galben, pentru fault la Messi.

În faza grupelor, Bayern a terminat primul în Grupa C, iar PSG a terminat pe locul doi în Grupa H.

Statistici cheie

  • Niciuna dintre cele 12 întâlniri ale UEFA Champions League dintre aceste două echipe nu s-a încheiat la egalitate; fiecare a câștigat șase meciuri.
  • Bayern este acum neînvinsă în ultimele 11 etape de la prima manșă.
  • Campionii Bundesliga au câștigat 33 din ultimele 38 de meciuri ale UEFA Champions League (D3 S2) și au găsit plasa în toate, cu excepția uneia, din ultimele 39 de meciuri.
  • Aceasta a fost prima înfrângere a PSG în UEFA Champions League acasă în opt meciuri și prima dată când nu au reușit să înscrie în ultimele 15 meciuri din competiție.
  • Formația franceză a pierdut acum ultimele trei meciuri în toate competițiile.
  • În vârstă de 16 ani și 343 de zile, Warren Zaïre-Emery a devenit cel mai tânăr jucător care a început vreodată un meci eliminatoriu în UEFA Champions League.

Meciul retur va avea loc pe 8 martie la Munchen.

În sezonul 2022/23, finala Ligii Campionilor va avea loc pe 10 iunie pe Stadionul Olimpic din Istanbul.

Formații

Paris : Donnarumma; Hakimi (Kimpembe 46), Ramos, Marquinhos, Nuno Mendes; Zaire-Emery (Fabián Ruiz 57), Danilo (Vitinha 75), Verratti, Soler (Mbappè 57); Messi, Neymar

Bayern : Sommer; Pavard, Upamecano, De Ligt; João Cancelo (Davies 46), Kimmich, Goretzka, Coman (Gnabry 75); Sané (Stanišić 90), Musiala (Gravenberch 87); Choupo-Moting (Müller 75)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...