Bayern Munich - PSG 2-0. Șeicii de la Paris eliminați încă din optimile Ligii Campionilor

Bayern Munich - PSG 2-0. Șeicii de la Paris eliminați încă din optimile Ligii Campionilor

Șeicii de la PSG ratează încă o dată șansa de a cuceri cel mai râvnit trofeu european. PSG a fost eliminată de nemții de la Bayern Munich, în dublă manșă, fără să aibă șanse mari de a reveni în joc, după eșecul din tur, scor 0-1.

FOTO EPA EFE

Bayern Munich a pornit din postura de favorită pe teren propriu după ce a plecat neînvinsă de pe Parc des Princes, acolo unde a și învins cu scorul de 1-0. Francezii au avut o misiune aproape imposibilă pe terenul campioanei Germaniei, formație neînvinsă în acest sezon pe teren propriu.

Chiar dacă s-a putut baza în atac pe Messi și Mbappe, lipsa lui Neymar, pentru care sezon s-a încheiat mult mai devreme, i-a dat mari bătăi de cap lui Christophe Galtier.

PSG a început în forță meciul de pe Allianz Arena și Mbappe a marcat în minutul 14, dar golul a fost anulat, pentru fault la Sommer. 2 minute mai târziu Goretzka a replicat pentru gazde, însă Donnarumma a fost la post și a reținut balonul. Până la pauză scorul a rămas neschimbat pe tabela de joc deși ambele formații au mai avut șanse de a marca prin Vitinha și Messi.

După revenirea de la cabine a venit rândul gazdelor să aibă un gola nulat, de această dată pe motiv de offside. Choupo-Moting a înscris cu o lovitură de cap, dar reușita sa a fost anulată din cauza lui Thomas Muller care a influențat faza.

În minutul 61 bavarezii profită de o eroare a defensivei oaspete și Choupo-Moting deschide scorul cu poarta goală. PSG revine în atac și ratează câteva ocazii importante de a reveni pe tabela de joc prin Sergio Ramos și Mbappe. În prelungiri Serge Gnabry spulberă orice șansă a parizienilor cu un gol care îi duce pe nemți direct în sferturile de finală din Liga Campionilor.

Bayern Munich își ia revanșa după ce în sezonul 2020-2021 a fost eliminată de PSG în sferturile de finală ale competiției.

150 de prezențe în Liga Campionilor pentru Lionel Messi

Lionel Messi a ajuns la cota 150 în ceea ce privește numărul de prezențe în Liga Campionilor. Este al treilea fotbalist din istorie cu cele mai multe partide disputate în cea mai importantă competiție europeană. El este depășit doar de Cristiano Ronaldo (178) și Iker Casillas (176).

În cealaltă partidă a serii, AC Milan a reușit să se califice în sferturile competiției după ce a terminat la egalitate în returul din Anglia, contra celor de la Tottenham. În tur, milanezii au învins pe teren propriu cu scorul de 1-0.

Celelalte echipe calificate, marți, sunt Benfica și Chelsea. Benfica s-a calificat fără emoții în dubla manșă disputată cu belgienii de la Club Brugge, scor 7-1. Chelsea a reușit să revină după înfrângerea din tur cu Borussia Dortmund, scor 0-1 și au obținut calificarea pe teren propriu, scor 2-0.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă