Bază înființată de ocupanții ruși în apropiere de Melitopol, atacată de ucraineni: Cel puțin zece morți

Bază înființată de ocupanții ruși în apropiere de Melitopol, atacată de ucraineni: Cel puțin zece morți

Cel puțin zece soldați ruși au fost uciși și numeroși răniți, printre care doi comandanți, în urma unui atac efectuat de ucraineni asupra unei baze militare din orașul ocupat Melitopol, în sudul Ucrainei.

Ruși în timpul unei patrulări în Melitopol FOTO AFP

Potrivit unei surse din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), atacul a avut loc marți, după descoperirea unei baze militare a ocupanților în apropierea Uzinei de Motoare din Melitopol.

Printre răniți figurează comandantul Armatei 58 a Rusiei, desfășurată pe frontul din Zaporojie, și șeful cartierul general al inamicului, a precizat sursa citată.

Ministerul rus al Apărării încă nu a comentat pe tema acestui atac.

Pe de altă parte, SBU a anunțat un prim bilanț al atacului de la baza aeriană Sakî, în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Potrivit SBU, cel puțin 30 de soldați ruși au fost uciși și câteva avioane de luptă au fost avariate. În baza Sakî se aflau 12 avioane de luptă în momentul atacului, care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB