BBC: Bande infracționale est-europene obligă femei traficate, inclusiv din România, la căsătorii fictive în Marea Britanie

Femei traficate în Marea Britanie din țări ca România și Slovacia sunt exploatate sexual și forțate să contracteze căsătorii fictive de bande infracționale din Europa de Est, dezvăluie o anchetă a BBC despre situația din Scoția.

Multe dintre femeile traficate sunt forțate să contracteze căsătorii fictive cu bărbați, majoritatea din Pakistan, care vor să ceară rezidență în Marea Britanie.

Femeile, care sunt cetățene ale Uniunii Europene, sunt atrase în Marea Britanie cu promisiuni mincinoase.

După cum explică Angelika Molnar, care conduce unitatea Europol de combatere a traficului de persoane, victimele sunt încurajate să părăsească sărăcia din țări ca România și Slovacia cu perspectiva unei slujbe bine plătite în Scoția.

"De-abia la sosire li se spune că nu există locuri de muncă disponibile și trebuie să se căsătorească cu bărbați pakistanezi'', a declarat Angelika Molnar.

Potențialii soți sunt interesați să rămână în Scoția, însă au nevoie să fie căsătoriți cu un cetățean din Uniunea Europeană pentru a putea solicita permis de rezidență, a explicat ea.

''După căsătorie, femeile sunt ținute sub control de traficanți și exploatate ca servitoare de către soți, dar și violate și exploatate sexual de conaționali ai traficanților'', a adăugat Angelika Molnar.

Potrivit reprezentantei Europol, traficul de persoane este în prezent a doua cea mai profitabilă activitate de acest fel, după cel cu droguri, exploatarea pentru muncă și sexuală fiind cele mai frecvente scopuri ale acestui trafic în Scoția.

La rândul său, Jim Laird, fost șef în cadrul organizației caritabile Migrant Help, a declarat pentru BBC că există ''o legătură clară'' între bande infracționale din Europa de Est și crima organizată din Glasgow.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume