BBC, despre punerea sub acuzare a lui Trump. Ce concluzie putem trage după ziua petrecută de fostul președinte în fata justiției

BBC, despre punerea sub acuzare a lui Trump. Ce concluzie putem trage după ziua petrecută de fostul președinte în fata justiției

Donald Trump a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzarea aduse împotriva sa de procurorul Alvin Bragg, la capătul a cinci ani de anchetă. Fostul președinte american a apărut ieri în fața judecătorilor.

Jurnaliștii BBC descriu apariția lui Donald Trump în instanță ca fiind „dramatică și istorică”, însă nu-l văd pe fostul președinte al SUA să se răzgândească cu privire la poziția sa după ce i-au fost aduse la cunoștință cele 34 de capete de acuzare.

Pe lângă acuzațiile despre care s-a discutat în spațiul public, incluzând plata a 130.000 de dolari către o actriță de filme pentru adulți , bani nedeclarați în contul de campanie al lui trump, jurnaliștii BBC spun că nu au existat alte acuzații de conspirație la infracțiuni și nu au existat alte noi infracțiuni descoperite.

„Cărțile erau deja pe masă când Trump s-a trezit marți în Manhattan. Cazul este despre ceea ce știm că a fost, chiar dacă unele dintre probele - a ceea ce procurorii susțin că a fost un model de influență electorală - sunt noi”, consemnează BBC.

Jurnaliștii arată că republicanii, care l-au susținut pe Trump și înaintea prezentării rechizitoiului, vor rămâne uniți în jurul fotului președinte și după acest moment, iar democrații ar putea urma exemplul președintelui Joe Biden de a păstra tăcerea despre acest caz.

Avocații lui Trump sunt așteptați, de asemenea, să depună moțiuni pentru a obține respingerea acuzațiilor înainte ca dosarul să ajungă la proces”, scrie BBC. Procesul fostului președinte ar putea demara la începutul lui 2024.

„SUA au mai avut procese de anvergură națională. Au mai avut campanii politice cu miză mare. Acum, publicul american le are pe amândouă în același timp - cu perspectiva de a se înmulți. Lunile următoare promit să fie un amestec zguduitor de manevre juridice, apariții în instanță și evenimente de campanie, în timp ce fostul președinte navighează prin aceste ape tulburi”, concluzionează jurnaliștii BBC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...