BBC își recunoaşte greșeala după ce a publicat un articol cu titlu sexist despre demisia Jacindei Ardern

BBC își recunoaşte greșeala după ce a publicat un articol cu titlu sexist despre demisia Jacindei Ardern

BBC a recunoscut vineri că a publicat un titlu "neadecvat" într-un articol despre demisia prim-ministrului Noii Zeelande, Jacinda Ardern, în care grupul audiovizual britanic se întreba dacă "femeile pot avea cu adevărat totul".

Jacinda Ardern, premirul Noii Zeelande

Jacinda Ardern, în vârstă de 42 de ani, a anunţat joi că va renunţa la funcţia de prim-ministru al Noii Zeelande la începutul lunii februarie după cinci ani şi jumătate petrecuţi la conducerea ţării sale şi a dezvăluit că "nu mai are energie" pentru a încerca să obţină un nou mandat.

Acoperind din punct de vedere mediatic acel anunţ oficial, postul BBC World a distribuit pe conturile sale de pe reţelele de socializare un articol intitulat "Demisia Jacindei Ardern: pot femeile să aibă cu adevărat totul?", transmite Agerpres.

Formularea aleasă de BBC a stârnit un val de proteste pe reţelele de socializare, unde numeroşi internauţi au denunţat acea abordare sexistă.

"Am recunoscut foarte repede că titlul original nu era adecvat şi l-am modificat. De asemenea, am suprimat mesajul de pe Twitter asociat cu articolul", a declarat vineri pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului BBC.

"În ce lume trăiţi?", a întrebat un internaut furios pe Twitter.

"E o ruşine pentru BBC World. Jacinda Ardern a fost multă vreme un lider şi o eroină internaţională. Datorită ei, multe alte femei au acum aspiraţii mai înalte şi vor avea mai mult succes. Ea a făcut totul", a adăugat un alt utilizator pe Twitter.

În timpul mandatului ei, Jacinda Ardern s-a confruntat cu o serie de probleme grave, precum pandemia de COVID-19, o erupţie vulcanică ucigaşă şi cel mai grav atac terorist comis vreodată în ţara ei, când 51 de credincioşi musulmani au fost ucişi într-o moschee din Christchurch de un adept al teoriilor despre "supremaţia albă" în 2019.

Foarte populară în străinătate, Jacinda Ardern a apărut pe copertele revistelor Vogue şi Time şi s-a bucurat timp îndelungat de un nivel de popularitate record în Noua Zeelandă, unde presa locală a vorbit de multe ori despre fenomenul "Jacindamania".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990