BBC: Povestea femeii care a născut zece copii este falsă

BBC: Povestea femeii care a născut zece copii este falsă

Povestea femeii din Africa de Sud care a născut 10 copii la începutul acestei luni este falsă, a stabilit o anchetă oficială, citată de BBC. Niciun spital din provincia unde locuiește aceasta nu are în evidență o astfel de naștere.

Mai mult, testele medicale arată că aceasta nici măcar nu a fost însărcinată recent.

Femeia în vârstă de 37 de ani este ținută sub observație și va primi sprijin psihologic.

Nu se cunosc motivele fabricării acestei povești. Site-ul de știri care a relatat primul despre sarcina extraordinară susține în continuare că nașterea este reală și că a avut loc în 8 iunie la spitalul din Pretoria. În plus, site-ul susține că personalul medical care neagă acest eveniment încearcă să-și acopere neglijența. 

Dar chiar presupusul tată al celor 10 bebeluși spune că încă nu și-a întâlnit copiii. El crede că totul este o farsă și le-a cerut oamenilor să nu mai doneze bani femeii.  

Povestea a fost relatată prima oară de un portal de știri local, Independent Online, iar apoi a fost preluată de presa internațională și a făcut înconjurul lumii. Ea a dat naștere unei campanii ample prin care zeci de oameni s-au oferit să doneze bani pentru a-i ajuta pe părinții celor zece copii. 

Site-ul respectiv nu a putut da însă informații despre spitalul unde ar fi avut loc nașterea, iar instituțiile medicale au negat că ar fi avut loc un asemenea eveniment.

Redactorul șef al site-ului a susținut că a primit mesaje pe WhatsApp despre eveniment, dar că nu avea nicio confirmare oficială de la spital.

La o săptămână, soțul femeii a raportat dispariția ei și a cerut oamenilor să oprească donațiile.

Între timp, asistenții sociali au reușit să o găsească pe Sithole, care a fost internată în spital. Femeia, în vârstă de 37 de ani, este ținută sub observație pentru a stabili dacă este sănătoasă mintal.  


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

3 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

4 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

5 De citit!