BBC: Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă din Elveția îndeamnă bătrânii să înceapă să își pregătească testamentele

BBC: Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă din Elveția îndeamnă bătrânii să înceapă să își pregătească testamentele

BBC: Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă din Elveția îndeamnă bătrânii să înceapă să își pregătească testamentele.

Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă spune că bătrânii ar trebui să se gândească la a își pregăti testamente și să discute cu apropiații și membrii familiei în legătură cu posibilitatea de a fi puși pe ventilație artificială, scrie  BBC .

Deși sună șocant, Elveția este țară în care oamenii pot solicita procedura suicidului asistat, iar în această societate, ideea conform căruia indivizii au dreptul de a decide felul în care mor, este pe larg acceptată.

O treime dintre elvețieni deja au testamente pregătite, astfel că familiile știu deja care le sunt dorințele în eventualitatea unei boli severe sau unui accident. Veștile din Italia, despre bătrâni care mor singuri după ce au stat zile în șir sub ventilație artificială au alarmat populația elvețiană.

Dr. Roland Kunz, gerontolog, spune că statisticile arată că dacă un pacient infectat cu coronavirus care este în vârstă ajunge să fie conectat la aparatele de ventilație artificială, șansele ca el să se recupereze sunt foarte reduse.

Acest segment al populației, crede el, ar trebui să aibă opțiunea de a fi îngrijiți acasă, dacă există personal disponibil să le asigure îngrijirea. Doctorii elvețieni insistă că nu este vorba de eliberarea paturilor pentru pacienți mai tineri. Regulile triajului au fost deja stabilite în Elveția, iar dacă există mai mulți pacienți decât paturi, atunci vor avea prioritate cei care au mai multe șanse de supraviețuire.



Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...