BCCO: Cercetările continuă în cazul dealerului prins cu 17 kg de canabis; cerc mare de suspecţi

BCCO: Cercetările continuă în cazul dealerului prins cu 17 kg de canabis; cerc mare de suspecţi

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) face cercetări în cazul dealerului prins cu circa 17 kilograme de canabis şi aproape 1,7 milioane de lei ce ar proveni din traficul de droguri, fiind un cerc mai mare de suspecţi, potrivit unui poliţist al BCCO Bucureşti.

Acesta a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă unde, sub protecţia anonimatului, a afirmat că banii obţinuţi din droguri erau investiţi în continuare în stupefiante.

"E un cerc mai mare de suspecţi, în continuare verificăm şi facem cercetări despre asta (...) Banii ulterior erau investiţi în droguri pentru a extinde reţeaua în permanenţă", a precizat el.

Poliţistul a menţionat că drogurile erau procurate din Spania, Olanda şi erau vândute preponderent în zona de nord a Capitalei - Otopeni, Pipera.

"Cluburi de lux în momentul de faţă nu prea funcţionau, dar aveau deja clienţi demult stabiliţi şi vindeau cantităţi importante de cocaină, canabis", a declarat reprezentantul BCCO.

Potrivit acestuia, drogurile erau introduse în ţară în special pe cale rutieră, ascunse în pachete.

El a precizat că dealerul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi de risc, după ce în noaptea de 9 noiembrie a fost prins în flagrant delict în Otopeni, în timp ce transporta pregătite pentru vânzare 20 de grame de cocaină, 59 de comprimate de ecstasy, 150 de grame de canabis şi 15 grame de haşiş. Asupra lui au fost descoperiţi 12.728 de lei şi 300 de leva ce ar proveni din traficul de droguri.

Poliţistul a aminitit că, pe 10 noiembrie, în baza mandatului obţinut de la Tribunalul Bucureşti, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa bărbatului din Otopeni, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 17 kilograme de canabis, 3.928 de comprimate de ecstasy, circa 500 de grame de cocaină, 10 grame de amfetamină, 1.698.970 de lei, 4.070 de euro ce ar proveni din traficul de droguri. De asemenea, a fost ridicat pentru cercetări un autoturism, a adăugat poliţistul. AGERPRES/ (AS - autor: Iulia Carciog, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Priviți, China a înconjurat Rusia fără ca aceasta să mai opună rezistență

4 Primele semne? / Signa Group, un mare dezvoltator imobiliar austriac a depus o cerere de faliment pentru filiala din Germania

5 „Ești o escroacă! Minți lumea pentru 500 de euro! Marș!” / Vica Blochina și Oana Roman, scandal cu vorbe grele din cauza unui ceai