Bebeluș născut cu trei penisuri, în Irak

Bebeluș născut cu trei penisuri, în Irak

Un bebeluș născut în Irak anul trecut a intrat în istorie, fiind primul caz documentat al unui om cu trei penisuri distincte, au anunțat oamenii de știință.

Pe bună dreptate, copilul a atras rapid atenția specialiștilor, fiind primul caz cunoscut de trifalie.

„Penisurile supranumerare reprezintă o anomalie urogenitală congenitală extrem de rară, care a fost raportată pentru prima dată în 1609 de Wecker, iar apoi au fost raportate aproximativ 100 de cazuri de difalie în literatura de specialitate.

Duplicarea penisului sau difalia afectează 1 din 5-6 milioane de nașteri”, au explicat autorii raportului de caz publicat în jurnalul International Journal of Surgery Case Reports.

Bebelușul a ajuns în atenția chirurgilor la vârsta de 3 luni, după ce părinții au observat o anumită inflamare a scrotului, alături de proeminențele ciudate care semănau cu penisuri mici.

 După consultarea cu numeroși de experți în sănătate, copilul a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea hidrocelului și a celor două penisuri suplimentare. Nu a fost deloc o operație simplă, dar, din fericire, a fost una realizată cu succes. Un an mai târziu, nu apăruseră niciun fel de efecte adverse, relatează IFL Science.

Acesta este singurul caz cunoscut de trifalie. Difalia, însă, a mai fost observată anterior. Aceasta pare să fie o afecțiune genetică, însă studii noi sugerează că medicamentele și infecțiile în timpul sarcinii pot juca un rol.

Afecțiunea nu este periculoasă, iar de cele mai multe ori falusul adițional nu este funcțional. Totuși, difalia este asociată cu alte probleme congenitale care necesită îngrijiri medicale, inclusiv probleme ale sistemului digestiv și ale tractului urinar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?