BEC: Candidaturile propuse de minorităţile naţionale pentru Camera Deputaţilor - definitive cu două excepţii

BEC: Candidaturile propuse de minorităţile naţionale pentru Camera Deputaţilor - definitive cu două excepţii

Biroul Electoral Central (BEC) a constat rămânerea definitivă a candidaturilor propuse de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale la alegerile pentru Camera Deputaţilor, cu excepţia celor formulate de Uniunea Bulgară din Banat şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani.

Potrivit procesului verbal de duminică privind rămânerea definitivă a acestor candidaturi, este vorba de 52 de candidaturi din partea Uniunii Sârbilor din România, Forumului Democrat al Germanilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Elenă din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT, Asociaţia Partida Romilor "Pro Europa", Asociaţia Liga Albanezilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România.

În ceea ce priveşte Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România se menţionează că, prin sentinţa civilă nr. 4/DEC/AGP din 7 octombrie a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 26171/3/2020, au fost respinse candidaturile propuse de această uniune la alegerile pentru Camera Deputaţilor, admise prin decizia BEC nr. 23 din 3 octombrie. "Prin Decizia civilă nr. 1277A/13.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în Dosarul nr. 26171/3/2020, a fost respins apelul formulat împotriva Sentinţei civile nr. 4/DEC/AGP din 7.10.2020 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă", se menţionează în procesul verbal.

Conform sursei citate, candidaturile propuse de Uniunea Bulgară din Banat pentru Camera Deputaţilor nu sunt definitive, "ţinând cont de faptul că, la data prezentului proces-verbal, judecarea cauzei în Dosarul nr. 26435/3/2020 este suspendată". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”