BEC: Desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor acestora pentru birourile electorale ale secţiilor de votare - până la 22 septembrie

BEC: Desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor acestora pentru birourile electorale ale secţiilor de votare - până la 22 septembrie

Desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor acestora pentru birourile electorale ale secţiilor de votare se va face până cel târziu la data de 22 septembrie, iar până la 23 septembrie va fi afişat în fiecare circumscripţie numărul candidaţilor care participă în alegeri în circumscripţia respectivă, a decis vineri Biroului Electoral Central.

Conform Hotărârii privind constituirea birourilor electorale ale secţiilor de votare adoptată, desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare se face la sediile birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi al municipiului Bucureşti de către reprezentanţii AEP dintre persoanele înscrise în Corpul experţilor electorali, prin tragere la sorţi computerizată.

Până la data desemnării acestora, reprezentanţii AEP prezintă birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi al municipiului Bucureşti programul informatic folosit pentru acest proces, precum şi lista experţilor electorali.

Până cel târziu la data de 22 septembrie, birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi, respectiv, a municipiului Bucureşti vor transmite birourilor electorale de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală sau de sector numărul de candidaţi propuşi de fiecare partid politic, alianţă politică, electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru consiliul judeţean şi pentru preşedintele acestuia sau, după caz, pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general.

Până la 23 septembrie, birourile electorale de circumscripţie comunală, orăşenească, municipale sau de sector vor afişa la loc vizibil numărul de candidaţi propuşi care participă la alegerile din circumscripţia respectivă.

Tot până la 23 septembrie, ora 24,00, partidele politice, alianţele politice, electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri în circumscripţia respectivă îşi comunică reprezentanţii în birourile electorale ale secţiilor de votare către preşedintele biroului electoral de circumscripţie comunală, orăşenească, municipale sau de sector.

Un partid politic, alianţă politică, electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale este considerat participant în alegeri în circumscripţia respectivă dacă a propus cel puţin o candidatură definitivă pentru oricare din funcţiile pentru care se organizează alegeri.

La data de 24 septembrie, preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie comunală, orăşenească, municipale sau de sector vor proceda la completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor, alianţelor sau ai organizaţiilor minorităţilor naţionale în etape.

Un partid nu poate avea mai mult de trei reprezentanţi în acelaşi birou electoral al secţiei de votare, se mai precizează în hotărârea BEC. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?