Becali, triumfător în războiul cu Steaua. Cum dejoacă șiretlicul prin care FCSB era alungată din Ghencea

Becali, triumfător în războiul cu Steaua. Cum dejoacă șiretlicul prin care FCSB era alungată din Ghencea

Deși Ministerul Apărării Naționale aprobase solicitarea FCSB de a juca partida cu Dinamo, din etapa a doua, pe stadionul Ghencea, contractul dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali trenează.

Gigi Becali, la un pas să fie dovedit de șefii clubului Steaua. Foto Sportpictures

Ultima găselniță a militarilor a fost să ceară celor de la FCSB o garanție de un milion de euro, ca să nu... strice gazonul. Este vorba despre o clauză-asigurare prin care Steaua vrea care să-și protejeze iarba în cazul în care va fi distrusă la meciul cu Dinamo.

Suma este uluitoare - 1.000.000 de euro - și va fi folosită, susțin reprezentanții clubului Armatei, pentru a reface gazonul. În fapt, este o nouă încercare de a opri ca FCSB să joace, după mai bine de 8 ani, în Ghencea.

Florin Talpan părea că a găsit chichița prin care să nu primească FCSB în Ghencea. Foto Facebook

Florin Talpan părea că a găsit chichița prin care să nu primească FCSB în Ghencea. Foto Facebook

Conform reglementărilor interne ale CSA Steaua, orice club organizator al unui meci pe stadionul din Ghencea trebuie să achite 4 asigurări, dintre care una pentru stadion și una pentru gazon, având în vedere că e un joc cu grad extrem de ridicat de risc.

Vrem să ne asigurăm din toate punctele de vedere și să ne apărăm toată investiția pe care o avem în această arenă. E considerat inclusiv de jandarmerie un meci cu grad extrem de ridicat de risc, deci sunt posibile incidente. E posibil să fie introduse și materiale pirotehnice, e posibil chiar să se și arunce pe teren cu așa ceva și acesta să fie ars și atunci cine plătește?", au dezvăluit persoane din interiorul CSA Steaua pentru gsp.ro

Burleanu, ironic: Să le zică jucătorilor să nu bage alunecări

Totuși, reprezentanții MApN pun presiune pe comandantul CSA Steaua, Ștefan Bichir, pentru a semna contractul și pentru a scoate acea clauză din el, iar FCSB să poată juca fără probleme pe stadionul din Ghencea. Singurii care se mai opun, în afară de suporteri, sunt Bichir și juristul Florin Talpan.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a comentat această aberație: „Ce să prevadă?! Să protejeze gazonul? Nu-mi amintesc să fi semnat o asemenea clauză cu niciunul dintre operatorii sau autoritățile care închiriază o facilitate fotbalistică. Dar ce ar trebuie să le spui jucătorilor, să nu alerge prea tare sau să nu facă alunecări?”.

Becali va plăti schimbarea gazonului

Gigi Becali susține că a dejucat planul steliștilor și și-a asumat că va plăti din buzunarul propriu înlocuirea gazonului de pe stadionul din Ghencea, în caz că acesta va fi deteriorat grav la FCSB - Dinamo.

„M-am angajat prin contract ca să schimb eu gazonul dacă vor fi probleme după meci și gazonul va fi stricat. Plătesc eu noul gazon! Dar nimic altceva. Vom juca în Ghencea, totul este rezolvat, din ce mi-a transmis Argăseală”, a transmis Becali, conform Fanatik.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat