Becali va depune o plângere împotriva ANP, după ce a devenit "comisar înalt european pentru drepturile omului"

Becali va depune o plângere împotriva ANP, după ce a devenit "comisar înalt european pentru drepturile omului"

Omul de afaceri George Becali a anunțat marți că va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva directorului Penitenciarului Rahova, după ce un deținut s-a sinucis deoarece nu a fost învoit să meargă să asiste la înmormântarea fratelui său.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Becali a declarat marți, într-o conferință de presă, că plângerea penală este făcută împotriva directorului Penitenciarului Rahova, acuzat că a instigat și este autorul moral al sinuciderii acelui deținut.

"Știți că, atunci când am fost în temniță, am spus: poate m-a dus Hristos aici ca să apăr pe cei slabi. Am uitat. M-am eliberat. A fost tot timpul în inima mea, așa o râcă, că i-am uitat pe cei din temniță, dar am uitat. Să mă ierte Dumnezeu. Am spus atunci că aici va fi palatul dreptății, ca să apere pe cei din temniță și am uitat. Pe ici pe colo, am mai spus câte ceva. Acum, se sinucide un om în temniță, pentru că nu i se acordă învoire ca să își vadă familia și ca să vadă pe cineva drag la o înmormântare. Omul ăsta avea deja 6 ani executați. Să înțeleagă toți factorii de decizie, o să mă duc la ministrul de Justiție, este un om de ispravă, cred că o să rezolve. Am fost la toți, și la Ana Birchall, și la Prună. Cel mai mare rău l-a făcut Prună că l-a adus pe Vulpe ăsta, cel mai periculos milițian din pușcării, de la Brăila, și l-a adus la ANP pentru că era cel mai rău și drepturile sunt doar pe hârtie. Și de la Giurgiu l-a adus pe cel mai periculos milițian dintre toți milițienii la Poarta Albă, care nu mai dă nicio învoire", a spus Becali.

Becali a relatat că, pe vremea când era deținut, a încercat "să se dreseze ca un animal", ca să fie pe placul celor din conducerea penitenciarului, pentru a obține permisii să meargă acasă, însă de acum înainte va începe un război cu cei din ANP.

George Becali a anunțat că, inițial, a vrut să depună plângerea penală "la Codruța", însă nu avea motiv din punct de vedere al infracțiunii, așa că va merge la procurorul general, care este, în opinia lui, "un om de la țară, un bărbat puternic, care nu se clintește așa după vânt".

În cadrul conferinței, Becali a prezentat o legitimație eliberată de o asociație, care atestă că el are funcția de "comisar înalt european pentru implementarea drepturilor fundamentale ale omului în lume".

"Nu e falsă, o verificați. Uite ce scrie aici: 'titularul acestei legitimații este îndreptățit pentru a monitoriza și a asigura respectarea drepturilor omului în lume și de a oferi asistență de sprijin în fața justiției celor cărora le sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului și demnitatea umană'. Eu sunt comisar, merg la pușcărie, sunt în baza de date, avem contract de colaborare cu ANP și Ministerul Justiției. Intru în pușcărie și verific, dacă nu îmi dai voie, fac plângere penală", a adăugat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

3 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate