Becker a scăpat de faliment. Se încheie 7 ani de coșmar pentru fostul tenismen, ajuns și la închisoare

Becker a scăpat de faliment. Se încheie 7 ani de coșmar pentru fostul tenismen, ajuns și la închisoare

Justiţia britanică a decis să încheie procedura de faliment personal care îl viza pe fostul mare tenismen german Boris Becker (56 ani), ca urmare a unui acord cu administratorii săi judiciari, a anunţat, joi, avocatul său, citat de AFP.

Boris Becker a trecut printr-o perioadă tulbure a vieții sale. Foto Getty images

Procedura de insolvabilitate deschisă în 2017 împotriva fostului lider mondial a fost "închisă juridic" printr-o decizie făcută publică miercuri de Înalta Curte din Londra ca urmare a acestui acord, care anulează astfel responsabilitatea pentru datoriile reziduale încă existente, a precizat avocatul Christian-Oliver Moser, într-un comunicat dat publicităţii.

Sextuplul câştigător al turneelor de Mare Şlem a fost condamnat de un tribunal londonez în primăvara lui 2022 la doi ani şi jumătate de închisoare, dar a fost eliberat după opt luni de închisoare pentru aceste fapte. El a părăsit închisoarea britanică înainte de Crăciunul din 2022, pe 15 decembrie.

Acuzat că a ascuns bunuri de milioane de lire sterline

Becker fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania). Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Fostul jucător de tenis, care trăia în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Și-a vândut bunurile la licitație

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 de euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care a fost acuzat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…