Begu și Halep, în sferturile probei de dublu la Madrid (WTA)

Begu și Halep, în sferturile probei de dublu la Madrid (WTA)

Româncele Irina Begu și Simona Halep au reușit o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Madrid (WTA), dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, marți seara, după ce au dispus cu 6-2, 7-5 de cuplul Nao Hibino (Japonia)/Alicja Rosolska (Polonia).

Begu și Halep au obținut victoria după 63 de minute, în urma unei reveniri de senzație în setul secund.

Cele două românce și-au adjudecat primul set relativ ușor, cu 6-2, și au început cu dreptul și actul secund (1-0). Însă, Hibino și Rosolska au reușit să câștige nu mai puțin de cinci ghemuri la rând și se părea că meciul va ajunge în super tie break. Simona și Irina au ridicat nivelul și au adunat punct după punct, au reușit egalarea (5-5), au trecut în avantaj grație serviciului, iar apoi au încheiat conturile cu break (7-5).

Begu și Halep și-au asigurat un cec de 40.740 euro și 215 puncte WTA, iar în sferturi vor înfrunta cuplul Sania Mirza (India)/Iaroslava Șvedova (Kazahstan), care a câștigat marți cu 6-1, 7-5 în fața perechii româno-americane Monica Niculescu/Christina McHale.

Begu și Halep s-au calificat, marți, alături de Sorana Cîrstea, și în optimi la simplu. Halep a învins-o pe italianca Roberta Vinci cu 6-3, 2-6, 7-6 (2), Begu a trecut de suedeza Johanna Larsson cu 4-6, 7-6 (5), 6-3, iar Sorana Cîrstea a dispus de Catherine Bellis (SUA), cu 6-3, 6-2.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”