Beijingul aprobă începerea studiilor clinice pentru un vaccin anti-COVID19 care se administrează prin inhalare

Beijingul aprobă începerea studiilor clinice pentru un vaccin anti-COVID19 care se administrează prin inhalare

Beijingul a aprobat începerea studiilor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 care se administrează prin inhalare, dezvoltat de compania chineză CanSino Biologics, a declarat marţi compania într-un comunicat, relatează AFP.

Cinci vaccinuri au primit deja o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă sau o autorizaţie de utilizare de urgenţă în China, însă niciunul nu este administrat prin inhalare.

Administraţia Naţională a Medicamentului a dat undă verde condiţionată luna trecută unui alt vaccin produs de CanSino, deschizând calea pentru utilizarea sa publică.

Vaccinul care se inhalează a fost dezvoltat în comun cu Institutul de Biotehnologie din Beijing, a anunţat CanSino în documente depuse la Bursa de Valori din Hong Kong, adăugând că solicitarea sa de studii clinice a primit luni undă verde.

Însă, siguranţa şi eficacitatea vaccinului urmează să fie confirmate în cursul studiilor clinice, a avertizat compania chineză.

La data de 20 martie, China administrase 74,96 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit site-ului de analiză Our world in data.

China se află pe cale să ridice restricţiile de intrare pe teritoriul său pentru cetăţenii anumitor ţări, inclusiv din Statele Unite, cu condiţia să fi fost vaccinaţi cu un ser chinezesc.

Un oficial al Ministerului de Externe chinez a declarat marţi că se află în "comunicare strânsă" cu mai multe ţări şi că "ministerul este dispus să încheie acorduri reciproc avantajoase" pentru a facilita călătoriile transfrontaliere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”