Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Beijingul "nu are nevoie de sfaturi" în dosarul protestelor din Hong Kong (Trump)

China "nu are nevoie de sfaturi" în dosarul protestelor din Hong Kong, a declarat joi preşedintele american Donald Trump, la aproape două luni de la începutul tensiunilor din teritoriul chinez, relatează AFP.

"Nu au nevoie de sfaturi", a declarat liderul de la Casa Albă, după ce armata chineză a difuzat o înregistrare video în care îi avertizează pe protestatarii din fosta colonie britanică, retrocedată Chinei în 1997.

"Este între Hong Kong şi China, pentru că Hong Kong face parte din China", a spus preşedintele american, care tocmai a relansat războiul comercial împotriva Beijingului anunţându-şi intenţia de a impune taxe vamale suplimentare pe toate importurile din China.

Hong Kong, care beneficiază de o anumită autonomie potrivit principiului "o ţară, două sisteme", este teatrul unei mişcări de protest de mare amploare de la începutul lui iunie, în urma manifestaţiilor colosale împotriva unui proiect de lege care ar fi autorizat extrădările în China continentală.

Relativ discretă de la începutul protestelor, uneori violente, garnizoana Armatei populare de eliberare din Hong Kong, a lansat miercuri un avertisment către protestatari, comandantul său descriind violenţele drept "absolut intolerabile".

Aceste avertismente au intervenit chiar în ziua în care zeci de persoane au fost prezentate justiţiei, acuzate că au participat la "revolte" în weekendul trecut.

Proiectul de lege care autorizează extrădările către China continentală a fost retras, dar mişcarea de contestare s-a transformat într-una de respingere a influenţei Beijingului, acuzat că ar sufoca libertăţile acestui teritoriu, în principiu garantate în termenii acordului de retrocedare semnat cu Londra.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

5 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake