Belarusul ameninţă Polonia: În caz de conflict, teritoriul polonez va fi obiectivul nostru principal. Este o provocare şi o ameninţare militară clară

Belarusul ameninţă Polonia: În caz de conflict, teritoriul polonez va fi obiectivul nostru principal. Este o provocare şi o ameninţare militară clară

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”, a ameninţat Kosighin, citat de agenţia oficială Belta, conform Agerpres.

Militarul bielorus spune că Belarusul îşi va concentra răspunsul asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor şi bazelor, dar şi altor obiective economice importante”.

„Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm”, a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenţie specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană şi îndeosebi în Polonia, situaţia fiind văzută ca „o provocare şi o ameninţare militară”.

„Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est (...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a susţinut el.

Militarul bielorus a concluzionat că, „în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”