Belarusul susţine că o rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit pe teritoriul său

Belarusul susţine că o rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit pe teritoriul său

O rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit joi în Belarus, potrivit autorităţilor din această fostă republică sovietică aliată cu Rusia, care a susţinut efectiv ofensiva militară a Moscovei asupra Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Rachetă antiaeriană prăbușită în Belarus FOTO Twitter

Într-un comunicat difuzat de Ministerul Apărării de la Minsk se arată că racheta lansată de un sistem de apărare antiaeriană S-300 „provenită de pe teritoriul ucrainean" a căzut joi dimineaţă pe teritoriul Belarusului.

Rusia a lansat joi dimineața un val masiv de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, printre care Kiev, Odesa, Cernihiv, Jitomir și Dnipropetrovsk, iar autoritățile ucrainene au emis o alertă aeriană pentru tot teritoriul țări, iar începând cu ora 8.30 explozii s-au auzit la Kiev și în mai multe orașe.

54 dintre cele 69 de rachete lansate joi dimineaţă de Rusia asupra Ucrainei au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană potrivit anunțurilor făcute ulterior de comandantul-şef al forţelor armate de la Kiev, Valeri Zalujni.

Impas rusesc la Bahmut

Analiştii de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susțin că Rusia a ajuns într-un impas la Bahmut , cu „mai mulţi indicatori care susţin evaluarea că forţele ruse din jurul Bahmutului au ajuns în punctul culminant".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că „doar câţiva” civili au rămas în oraşul aflat în prima linie, aflat în provincia estică Doneţk. Într-o postare pe Telegram, liderul Ucrainei a precizat despre oraş că „nu există loc care să nu fie acoperit cu sânge”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă