Belgia: 13 noi percheziții antiteroriste; patru persoane reținute

Belgia: 13 noi percheziții antiteroriste; patru persoane reținute

Patru persoane erau reținute duminică în urma a 13 noi percheziții antiteroriste în mai multe localități din Belgia, la cinci zile după atentatele de la Bruxelles, a anunțat parchetul federal, potrivit AFP și Reuters.

Patru percheziții au fost desfășurate duminică dimineață la Malines și una la Duffel, două localități din regiunea flamandă în nordul țării. Alte opt percheziții au avut loc în diverse cartiere din Bruxelles.

"În total, nouă persoane au fost aduse la audieri" în acest "dosar de terorism", însă "cinci dintre ele au fost eliberate", a precizat parchetul într-un comunicat, fără a spune dacă aceste operațiuni au legătură cu ancheta privind atentatele jihadiste de marți de la Bruxelles, soldate cu 28 de morți.

"Magistratul instructor va decide în cursul zilei" dacă va plasa sau nu cele patru persoane audiate în "arest preventiv", a adăugat parchetul, fără a dezvălui rezultatul perchezițiilor.

Un prim suspect, Fayçal Cheffou, a fost inculpat în ancheta privind atentatele, a anunțat sâmbătă parchetul. Alți doi bărbați au fost inculpați în ultimele zile într-un caz separat, în legătură cu un atentat dejucat în Franța.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc