Belgia: 13 noi percheziții antiteroriste; patru persoane reținute

Belgia: 13 noi percheziții antiteroriste; patru persoane reținute

Patru persoane erau reținute duminică în urma a 13 noi percheziții antiteroriste în mai multe localități din Belgia, la cinci zile după atentatele de la Bruxelles, a anunțat parchetul federal, potrivit AFP și Reuters.

Patru percheziții au fost desfășurate duminică dimineață la Malines și una la Duffel, două localități din regiunea flamandă în nordul țării. Alte opt percheziții au avut loc în diverse cartiere din Bruxelles.

"În total, nouă persoane au fost aduse la audieri" în acest "dosar de terorism", însă "cinci dintre ele au fost eliberate", a precizat parchetul într-un comunicat, fără a spune dacă aceste operațiuni au legătură cu ancheta privind atentatele jihadiste de marți de la Bruxelles, soldate cu 28 de morți.

"Magistratul instructor va decide în cursul zilei" dacă va plasa sau nu cele patru persoane audiate în "arest preventiv", a adăugat parchetul, fără a dezvălui rezultatul perchezițiilor.

Un prim suspect, Fayçal Cheffou, a fost inculpat în ancheta privind atentatele, a anunțat sâmbătă parchetul. Alți doi bărbați au fost inculpați în ultimele zile într-un caz separat, în legătură cu un atentat dejucat în Franța.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...