Belgia: Focuri de armă și strigăte în arabă, înaintea exploziilor de la aeroportul Zaventem

Belgia: Focuri de armă și strigăte în arabă, înaintea exploziilor de la aeroportul Zaventem

Cele două explozii puternice produse marți dimineață la aeroportul Zaventem din Bruxelles, soldate cu mai mulți morți, potrivit RTBF, au fost precedate de focuri de armă, însoțite de strigăte în limba arabă, relatează Reuters, care citează agenția de presă Belga.

Potrivit unui martor citat de postul de radio și televiziune belgian RTBF, exploziile au avut loc în apropierea unei porți de îmbarcare către SUA, afectând un număr mare de persoane.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

Postul francez BFMTV a relatat că serviciile de informații belgiene au fost prevenite luni în legătură cu iminența unui atac terorist, fără a se preciza locul, data sau modul de operare.

Claude Moniquet, expert în terorism, a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că, 'după imagini, exploziile au fost puternice'. 'Este nevoie ca încărcătura (explozivă) să fie puternică pentru a putea sparge geamurile', a declarat Moiquet, care a refuzat să facă alte comentarii.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

Compania Brussels Airport a anulat zborurile de pe aeroportul Zaventem și a evacuat zona, potrivit unui mesaj postat pe Twitter. ''Nu veniți la aeroport — are loc evacuarea acestuia. Evitați zona aeroportului. Zborurile au fost anulate'', se menționează în mesajul respectiv.

Aeroportul bruxellez Zaventem deservește 23 de milioane de pasageri anual.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...