Belgia: ''Incidente'' la Bruxelles după o moarte suspectă în urma unui control al poliţiei

Belgia: ''Incidente'' la Bruxelles după o moarte suspectă în urma unui control al poliţiei

Poliţia belgiană a procedat miercuri la mai multe arestări în comuna Schaerbeek din regiunea Bruxelles la finalul unei manifestaţii în memoria unui tânăr decedat sâmbătă într-un control al forţelor de ordine, a făcut cunoscut o purtătoare de cuvânt a poliţiei din capitala Belgiei, notează AFP.

 "Calmul a revenit", a precizat Audrey Dereymaeker, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Bruxelles-Nord, care a vorbit despre o serie de "incidente", ca "distrugerea mobilierului urban şi a autovehiculelor", precum şi "tiruri de proiectile" împotriva poliţiei.

 O secţie de poliţie a fost incendiată, dar focul "a fost stins rapid".

 Doi poliţişti prezenţi în secţie au fost transportaţi la spital "ca măsură de siguranţă" şi alţi doi au fost răniţi în cursul unei operaţiuni de păstrare a ordinii publice, însă "viaţa lor nu este în pericol", a subliniat Audrey Dereymaeker.

 Aceste incidente au avut loc la finalul unei manifestaţii la care au participat miercuri după-amiază 500 de persoane în comuna Schaerbeek, în apropierea comisariatului unde tânărul a fost condus după un control al poliţiei pe 9 ianaurie.

 Potrivit presei belgiene, victima, Ibrahima B., avea 23 de ani.

 Parchetul din Bruxelles a anunţat miercuri că a fost numit un judecător de instrucţie pentru a efectua o anchetă pentru "omor prin imprudenţă" cu scopul de a lămuri circumstanţele morţii tânărului.

 Parchetul a prezentat luni într-un comunicat informaţii despre circumstanţele morţii.

Potrivit comunicatului, poliţia a procedat sâmbătă seară la "controlul unui grup de persoane care se adunaseră" în pofida "măsurilor" în vigoare din cauza COVID-19.

La finalul controlului, Ibrahima B. "a luat-o la fugă", înainte de a fi reţinut, potrivit sursei. La sosirea la comisariat, şi-a pierdut cunoştinţa şi a decedat puţin mai târziu la spital, potrivit Parchetului.

Comitetul P, poliţia poliţiei belgiene, a fost sesizată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…