Belgia nu este convinsă că achiziţiile la comun de gaze naturale ar rezolva creşterea preţurilor la energie

Belgia nu este convinsă că achiziţiile la comun de gaze naturale ar rezolva creşterea preţurilor la energie

Belgia nu este convinsă că achiziţiile la comun de gaze naturale în rândul ţărilor membre UE le vor ajuta să se protejeze faţă de creşterea preţurilor la utilităţi în Europa, a declarat miercuri Celine Tellier, ministrul Mediului din regiunea Valonia, la o întâlnire a miniştrilor UE, transmite Reuters.

"Nu suntem convinşi că în acest stadiu achiziţiile în grup ar fi o soluţie. Credem că trebuie să continuăm discuţiile la Consiliul European", a afirmat Celine Tellier.

Comisia Europeană ar trebui să achiziţioneze gaze în numele tuturor statelor membre UE sau doar în numele celor care vor asta, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.

"Propunerea guvernului nostru este următoarea: Comisia Europeană să negocieze în numele tuturor celor 27 de state membre UE şi, dacă unele se opun, atunci ceea ce propunem este întărirea cooperării, astfel încât statele care vor se pot alătura, iar Executivul comunitar va negocia". Comisia Europeană va negocia în colaborare cu firmele private, susţine oficialul spaniol.

CE analizează propuneri de reorganizare a reglementărilor în cadrul blocului comunitar şi măsuri temporare pentru a contracara creşterea preţurilor la energie. Comisia Europeană va publica, în data de 13 octombrie, propriul său ghid cu privire la modul în care ţările membre pot răspunde la creşterea preţurilor la energie.

Europa a fost lovită de o creştere explozivă a preţurilor la energie pe măsură ce economiile au ieşit din pandemie, ceea ce a stimulat cererea tocmai când oferta de energie s-a diminuat. Creşterea costurilor la energie începe să se repercuteze asupra producţiei industriale, ceea ce urcă riscul unor noi volatilităţi, pe măsură ce companiile se gândesc să îşi reducă producţia, iar consumatorii utilizează combustibili alternativi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani