BEM a admis șase candidați independenți la alegerile parlamentare; 12 partide au depus liste

BEM a admis șase candidați independenți la alegerile parlamentare; 12 partide au depus liste

Biroul Electoral Municipal (BEM) a emis decizii de admitere a candidaturii în cazul a cinci candidați independenți la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Potrivit site-ului instituției, la București au fost admise candidaturile pentru mandatul de deputat ale Elenei Udrea, Theodor Paleologu, Remus Cernea, Costel Vișinel Bălan, Gabriel Ion Lință, George Alexandru Manciu. Totodată, BEM a respins candidatura depusă de Marian Staș, întrucât acesta a prezentat doar 1.788 de semnături, față de necesarul de 17.797.

Pentru București au depus liste la Biroul Electoral Municipal 12 partide: Partidul Național Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Alianța Liberalilor și Democraților, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Social Democrat, Partidul România Unită, Partidul Socialist Român, Uniunea Salvați România, Partidul România Mare, Partidul Ecologist Român, Alianța Noastră România și Partidul Noua Românie.

Până sâmbătă seară nu au fost postate pe site-ul BEM decizii de admitere sau respingere a listelor acestor partide pentru colegiile parlamentare din Capitală.

Potrivit HG 635/2016 pentru aprobarea calendarului electoral al alegerilor parlamentare din 2016, data limită de depunere a listelor de candidați și a candidaturilor independente pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile din țară a fost 27 octombrie.

Până pe 29 octombrie, birourile electorale de circumscripție trebuie să admită sau să respingă candidaturile pentru Senat și Camera Deputaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia