BEM îl obligă pe Nicușor Dan să retragă materialele electorale cu "caracter defăimător" de pe Facebook

BEM îl obligă pe Nicușor Dan să retragă materialele electorale cu "caracter defăimător" de pe Facebook

Biroul Electoral al Municipiului București (BEM) a admis sâmbătă o plângere a Alianței electorale PSD+UNPR, obligând candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, să retragă o serie de materiale electorale cu caracter "defăimător" de pe site-urile de socializare.

Plângerea Alianței PSD+UNPR a fost analizată în ședința de sâmbătă a BEM.

Alianța PSD+UNPR reclamă încălcarea prevederilor art. 65 alin. 5 din legea 115/2015, arătând că sâmbătă, pe pagina de Facebook a candidatului Nicușor Dan a fost promovat un mesaj electoral împotriva candidatului PSD+UNPR după închiderea campaniei electorale, conținând "mesaje denigratoare, defăimătoare și informații false".

Potrivit BEM, în susținerea plângerii, Alianța PSD+UNPR a trimis o imagine a postării utilizată în materialul electoral, care conține îndemnul "să ieșim la vot pentru a scăpa Bucureștiul de corupție" și "să nu ne alegem cu Oprescu 2".

BEM a apreciat, cu unanimitate de voturi, ca întemeiată plângerea Alianței PSD+UNPR, considerând textele reclamate având caracter "defăimător".

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...