Ben Toma, românul cu cea mai înaltă funcție în politica americană, despre războiul din Israel: „Alții vor fi tentanți să facă la fel“

Ben Toma, românul cu cea mai înaltă funcție în politica americană, despre războiul din Israel: „Alții vor fi tentanți să facă la fel“

Ben Toma, președintele Camerei Reprezentanților din Arizona, spune că gruparea teroristă Hamas trebuie oprită definitiv acum pentru că ideologia lor este odioasă și inspiră și alte grupări teroriste să încerce să le copieze acțiunile.

Ben Toma crede că gruparea Hamas trebuie oprită definitiv FOTO Facebook

„Din punctul meu de vedere, ideologia lor odioasă nu are loc în niciun loc de pe lume. Trebuie opriți. Alții vor fi tentanți să facă la fel, să se implice și ei. Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat doar pentru că Israelul nu a fost pregătit .

Toți suntem de acord că trebuie să stăm lângă israelieni. Întotdeauna este posibilitate de noi atacuri, ca alții să copie ce s-a întâmplat. Dar acum Israelul este pregătit. Toată lumea este acum mai pregătită decât a fost. Nu cred că se va termina cum vor ei", a declarat Ben Toma, președintele Camerei Reprezentanților din Arizona pentru Antena 3 CNN .

România face ce ar trebui . Faptul că își ajută vecinii, în războiul din Ucraina, la fel și pentru Israel. Ce s-a întâmplat este un act de terorism. Nu se poate trece peste ce au făcut ei. Nu mai poate exista Hamas pentru ce au făcut acum”, conchide Ben Toma.

Reamintim că brațul armat al mișcării islamiste palestiniene Hamas a lansat sâmbătă dimineață circa 5.000 de rachete împotriva Israelului, în timp ce un „număr nedeterminat” de membri ai săi s-au infiltrat pe teritoriul statului evreu dinspre Fâşia Gaza.

Operațiunea, numită „Potopul Al-Aqsa”, este cel mai mare atac împotriva Israelului din ultimii ani. Atacul Hamas a avut loc în ultima zi a sărbătorii Sukkot, când numeroşi pelerini şi turişti vin în ţară în timpul vacanţei şcolare.

La acel moment se împliniseră 50 de ani şi o zi de la începutul războiului arabo-israelian din 1973, care s-a soldat cu moartea a 2.600 de israelieni şi cu cel puţin 9.500 de morţi şi dispăruţi de partea arabă în trei săptămâni de lupte. Armata israeliană și-a denumit riposta „Săbii de oțel”.

Potrivit datelor furnizat de armata israeliană, numărul israelienilor ucişi este de peste 1.200, în timp ce numărul răniţilor este de peste 3.000. Cel puţin 169 de soldaţi israelieni au fost ucişi în războiul împotriva Hamas, iar 483 au fost răniţi,

La Kfar Aza, teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii, decapitându-i pe unii dintre ei, scrie New York Post. De cealaltă parte, peste 1.500 de palestinieni au fost uciși în atacurile armatei israeliene și alte câteva mii au fost răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat