Ben Wallace crede că războiul din Ucraina va mai dura un an: Putin nu vrea să pună capăt agresiunii

Ben Wallace crede că războiul din Ucraina va mai dura un an: Putin nu vrea să pună capăt agresiunii

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, nu a exclus joi posibilitatea ca războiul din Ucraina să mai dureze încă un an, deoarece Vladimir Putin nu pare să vrea să pună capăt agresiunii.

Ben Wallace FOTO EPA-EFE

„Cred că Rusia a demonstrat un dispreţ total nu doar faţă de vieţile oamenilor din Ucraina, ci şi faţă de cele ale propriilor soldaţi”, a declarat Wallace la postul de radio LBC din Londra.

După 12 luni de război în Ucraina, circa 188.000 de soldaţi ruşi - în realitate, mult mai mulţi - sunt morţi şi răniţi „ca urmare a acestei catastrofale erori de calcul şi a agresiunii preşedintelui Putin”, a afirmat ministrul britanic.

Întrebat dacă războiul ar putea dura încă un an, Wallace a răspuns: „Când cineva a întrecut măsura şi crede că este în regulă să facă asta propriului său popor, nu cred că se va opri”.

Marea Britanie va păstra un minut de reculegere vineri în semn de respect pentru victimele războiului din Ucraina, la un an de la declanșarea invaziei de către Vladimir Putin, relatează EFE, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro