Beneficiile castraveților pentru ten

Beneficiile castraveților pentru ten

Castraveții sunt dintre legumele cu cel mai mare conținut de apă. Dar pe lângă asta, mai conțin vitamina E și uleiuri naturale, ceea ce îl face un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre îngriirea tenului. Poate fi inclus în măști naturale, recomandate indiferent de tipul de ten.

TRatamente cosmetice cu castraveți FOTO Pexels

Remediile naturale pentru ten sunt din ce în ce mai căutate, iar castravetele este unul dintre cele mai des utilizate. Poate fi folosit ca mască, sau în diferite combnații. Efectele lui asupra tenului sunt binecunoscute. Iată doar câteva dintre ele:

- Este eficient în tratarea arsurilor provocate de soare, dar tratează și dermatita

- Este un aliat de nădejde în lupta cu acneea, deoarece reduce nivelul de grăsimi de la nivelul pielii, diminuează apariția punctelor negre și îmbunătățește aspectul pielii.

Reduce afecțiuni cauzate de inflamație

- O altă calitate a castraveților este faptul că pot trata rozaceea, deoarece micșorează inflamarea pielii și previn inrosirea acesteia.

- Pe lângă curățare, castraveții aplicăți pe ten îți vor oferi o senzație de catifelare și prospețime. În plus, dacă vei aplică pe ten castravete o periodata de timp îndelungată, vei putea îndepărta petele, pistruii sau ridurile.

- Au un efect puternic de hidratatre, astfel că dacă vei folosi mășți naturale cu castravete, vei putea elimina coșurile și punctele negre de pe față.

- O altă proprietate a castraveților pentru față este faptul că hidratează și catifeleaza în profunzime tenul, grație conținutului ridicat de apă, vitamina E și uleiuri naturale.

- De asemenea, castraveții sunt benefici pentru a relaxa ochii obosiți și în același timp calmează inrosirea ochilor afectați de conjunctivita.

Cum prepari tratamentele pentru față

Doi-trei castraveți se spală, se curăță și se taie felii. Apoi se adaugă în apă fierbinte, dar nu fiartă. Se lasă pâă se răcește apa și se strecoară. Sucul obținut se păstrează la frigider și se aplică pe față ca demachiant, recpmandă Divahair .

Este chiar mai simplu în cazul măștilor. Cinci felii de castraveți, o lingură cu ulei de măsline, o lingură cu pulbere de argilă și trei linguri de crema pentru față. Amestecă toate ingredientele într-un bol și apoi lasă-le la frigider timp de 30 de minute. Apoi curată bine tenul și aplică amestecul obținut, lăsându-l să acționeze timp de 20 de minute, după care spală-te cu apă caldă.

Dacă ai tenul uscat, poți fololi 2-3 castraveți pe care îi pui într-un vas cu un litru de apă fierbinte, dar nu fiartă. Adaugi 200 ml ulei de măsline și le lași câteva ore. După ce s-a răcit, strecori totul și loțiunea o poți folosi pentru a te demachia .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?