Beneficiile uleiului din sâmburi de caise

Beneficiile uleiului din sâmburi de caise

Oferta produselor pentru frumusețe întrece cu mult nevoile tuturor femeilor. Toate produsele promit tinerețe veșnică a tenului. Dar adevărul este că fiecare femeie are propriile soluții, care au fost verificate și personalizate. Însă puține știu despre beneficiile uleiului de caise.

Uleiul din sâmburi de caise FOTO Pestre.ro

Uleiul de caise nu este chiar atât de popular pe cât sunt alte produse de frumusețe, dar poate fi folosit cu încredere pentru a obține mai multe beneficii. Aici intră un ten mătăsos și catifelat, dar și un păr strălucitor.

Sâmburii de caise conțin ulei în proporție de 40-50%, iar structura acestuia este asemănătoare cu cea a uleiului de piersici sau migdale, arată Eva.ro .

S-a constatat că uleiul de sâmburi de caise este benefic în tratamentul pentru acnee, dar și cel al mătreții și ține sub control multe alte probleme ale pielii. De asemenea, combate tusea, astmul sau constipația

Ce conține uleiul de caise

Uleiul de caise conține acizi grași nesaturați și anume acidul oleic (60%) și acidul linoleic (30%).

De asemenea, mai intră în componență:

- acidul palmitic;

- acidul palmitoleic;

- acidul stearic;

- vitamina A;

- vitamina C;

- vitamina E;

- vitamina K.

1. Hidratare fără peliculă uleioasă

Uleiul de sâmburi de caise are o textură ușoară și este hidratant, dar spre deosebire de alte uleiuri, acesta nu lasă acea peliculă uleioasă pe piele, absorbindu-se foarte ușor.

Pentru tratarea acneii trebuie început treptat, pentru a te asigura că nu ai o reacție de respingere. Se aplică 3-4 picături pe față și se masează, iar după asta se poate folosi o cremă hidratantă. Se poate repeta procedura de 2-3 ori pe săptămână. Treptat se poate renunța la crema hidratantă, iar coșurile nu vor mai apărea.

2. Remediu pentru psoriazis și eczemă

În cazul unor afecțiuni dermatologice precum eczemele sau psoriazisul , uleiul de caise ar putea calma pielea, prevenind înroșirea și senzația de arsură. Uleiul se aplică pe tot corpul, după baie, cât timp pielea este încă umedă. Așa se va menține pielea hidratată și vei menține hidratarea zonelor de piele care au tendința să se descuameze și vei preveni crăpăturile cauzate de deshidratarea excesivă.

3. Bază de machiaj ideală pentru tenul gras

Pentru a avea un ten mat, fără luciul neplăcut dat de sebum, nu trebuie să renunți la crema hidratantă. Din contră, lipsa ei va duce la creșterea producției de sebum. Dar pentru a regla excesul de sebum poți folosi cu încredere uleiul de caise. Poți folosi 3-4 picături pentru toară fața, ca bază pentru machiaj. 4. Soluție pentru tonifiere și fermitate

Uleiul de caise are efect excelent pentru menținerea fermității pielii și a împiedica lăsarea ei, care apare odată cu înaintarea în vârstă. Aplică două picturi seara, înainte de culcare, apoi o cremă hidratantă. Însă numai după ce ai curățat tenul, înainte. 5. Reducerea ridurilor

Acizii grași nesaturați din componența uleiului de caise, plus vitamina E sunt o combinație ideală pentru menținerea aspectului tânăr al pielii. Folosit seara, va avea un efect excelent în reducerea liniilor fine și prevenirea apariției ridurilor. 6. Eliminarea cearcănelor

Bogat în vitamina K, care este un nutrient esențial pentru eliminarea cearcănelor, uleiul de caise este un excelent remediu împotriva cearcănelor care îți dau un aspect obosit și acentuează ridurile. Conține, de asemenea, vitamina E și acizi grași de tip Omega-6, care hrănesc pielea în profunzime. Aplică-l în jurul ochilor pentru a obține luminozitate și hidratare de excepție.

7. Menține părul hidratat

Aplică patru picături de ulei de caise după fiecare duș pentru a sigila cuticulele și a preveni uscarea părului. Va deveni din nou moale și mătăsos, ușor de aranjat și cu mai puține vârfuri despicate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat