Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Benjamin Netanyahu îşi intensifică atacurile împotriva anchetei care îl vizează

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ameninţat cu o posibilă punere sub acuzare cu trei luni înainte de un scrutin cheie, a cerut luni seară să fie confruntat cu martorii care au depus mărturie împotriva lui în ancheta pentru corupţie care îl vizează, transmite AFP.

"Nu am nimic de ascuns. În această seară, cer să fiu confruntat cu aceşti martori, şi, din partea mea, vreau să fac acest lucru în direct, pentru ca publicul să vadă tot, să audă tot şi să ştie adevărul", a declarat Benjamin Netanyahu într-o scurtă alocuţiune televizată la începutul jurnalului de la orele 20.00 pe mai multe canale.

Prim-ministrul a mai făcut o cerere în acest sens pe lângă anchetatori, dar a fost respinsă.

"Voi contrazice toate declaraţiile lor, pentru că ştiu adevărul şi sunt convins 4.000%", a adăugat el.

Benjamin Netanyahu a făcut aluzie cu acest număr la "dosarul 4.000", în care poliţia caută să ştie dacă familia Netanyahu a încercat să îşi asigure o imagine pozitivă pe un site de informaţii în schimbul unor favoruri guvernamentale acordate unui mare grup de telecomunicaţii.

Cu trei luni înainte de alegerile anticipate, premierul duce o ofensivă contra investigaţiilor care îl vizează pentru presupusă corupţie mai mult decât împotriva adversarilor săi, o ameninţare redutabilă pentru viitorul său politic.

Dacă sondajele îl arată pe Benjamin Netanyahu favorit al alegerilor, o eventuală inculpare ar schimba complet datele problemei.

După luni de investigaţii care au ţinut opinia publică cu respiraţia tăiată, poliţia a recomandat punerea sub acuzare a lui Benjamin Netanyahu în trei afaceri de presupusă corupţie.

Benjamin Netanyahu a anunţat deja că nu va demisiona dacă va fi convocat la o audiere înaintea alegerilor.

"Nu lansezi o audiere dacă nu eşti capabil să închei ancheta înaintea alegerilor", a declarat el luni seară, considerând procedeul "nedrept".

Audierea prealabilă este o etapă crucială în procedura israeliană. Un individ are acolo o ultimă şansă de a convinge acuzarea să nu îl trimită în faţa unui tribunal.

Ministerul Justiţiei nu va reacţiona la fiecare punere sub semnul întrebării a activităţii sale din partea lui Benjamin Netanyahu în timpul anchetei, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

"Ancheta efectuată de procurorul general şi echipa sa într-un cadru profesional nu trebuie să se deruleze prin intermediul mass-media", a adăugat comunicatul, citat de AFP.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

3 ȘOC la Antena 3! Gâdea și Badea au „murit” în direct! „Contracandidații se vor retrage, există o dorință uriaș…

4 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

5 VIDEO Timmermans / Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru