Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi au obținut majoritatea locurilor în parlamentul israelian

Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi au obținut majoritatea locurilor în parlamentul israelian

Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în parlamentul israelian la alegerile legislative desfăşurate pe 1 noiembrie, a anunţat joi Comisia Electorală israeliană, transmite AFP.

Benjamin Netanyahu și aliații săi au obținut majoritatea mandatelor parlamentare. FOTO EPA-EFE

Cu 32 de mandate pentru partidul Likud al fostului premier Netanyahu, 18 pentru partidele ultrareligioase şi 14 pentru o alianţă a extremei drepte, blocul de dreapta a câştigat 64 de locuri.

Blocul de centru al premierului în exerciţiu Yair Lapid a obţinut 51 de locuri, scrie Agerpres .

Scrutinul s-a derulat pe fondul unei reluări a violenţelor în Cisiordania. Miercuri dimineaţă, armata israeliană a ucis un palestinian care rănise grav un soldat într-un atac la un punct de control.

Netanyahu (73 de ani), judecat pentru corupţie, a pierdut puterea în iunie 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene reunite de Yair Lapid.

Prezenţa la urne a fost de 71,3%, cea mai ridicată de după 2015, deşi clasa politică se temea de o „oboseală” a electoratului în a cincea rundă de alegeri în interval de trei ani şi jumătate.

În sistemul de vot proporţional din Israel, o listă electorală trebuie să obţină un scor de cel puţin 3,25%, respectiv patru mandate, pentru a intra în parlament

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...