Benjamin Netanyahu vrea să microcipeze copiii pentru a-i face să stea la distanţă

Benjamin Netanyahu vrea să microcipeze copiii pentru a-i face să stea la distanţă

Premierul israelian Benjamin Netanyahu solicită ca toţi copiii să fie microcipaţi în numele protejării sănătăţii publice, conform  Jerusalem Post .

Vorbind într-o conferinţă de presă care a avut loc luni, Netanyahu a sugerat Ministerului Sănătăţii să utilizeze o nouă tehnologie pentru a ajuta Israelul să se adapteze înainte de ridicarea impunerilor asupra libertăţii de mişcare, care au fost aplicate pentru a răspunde la pericolul pandemiei virusului Wuhan. „O tehnologie care nu a mai fost utilizată până acum şi care este permisă în conformitate cu legislaţia pe care o vom adopta”, a lămurit el.

„Am vorbit cu consilierii noştri pe probleme de tehnologie pentru a găsi măsuri la care Israel este bun, cum ar fi senzorii. De exemplu, fiecare persoană, fiecare copil - vreau să fie implementată la copii mai întâi - ar putea avea un senzor care să sune o alarmă atunci când se apropie prea mult, ca cele ale maşinilor”, a spus Netanyahu.

Deşi a făcut propunerea, Netanyahu a primit un răspuns rapid de la experţii în domeniul cibersecurităţii, unii susţinând că folosirea tehnologiei microcip implantabile pentru a ţine copiii la distanţă socială este „o aiureală şi periculoasă”.

„Va fi greu să o facem mai mult de un milion de şcolari care se întorc la instituţiile lor de învăţământ să se asigure că un student se află la distanţă de doi metri de altul. Este fictiv şi periculos ”, a declarat pentru Ynet expertul în domeniul cibernetic Einat Meron.

"Teoretic, înţeleg ideea din spatele propunerii", a spus ea. „Deşi există astfel de microcipuri sensibile la distanţă în vehicule, la om este diferit”.

„Un sunet care îmi spune că m-am apropiat de cineva nu este suficient. Cine spune că se va schimba ceva?”, a adăugat Meron.

Magnatul american Bill Gates, care este tot mai axat pe cercetări în industria de vaccinuri, şi-a anunţat planul de a implementa brăţări de urmărire şi tatuaje invizibile pentru americani pentru a le monitoriza starea de sănătate.

În China, regimul comunist foloseşte un sistem de credit social pentru a controla orice activitate a populaţiei sale. Oamenii sunt depunctaţi pentru comportament indisciplinat, dar şi pentru acte considerate lipsite de loialitate faţă de regimul comunist, scrie  Epoch Times România.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...