Bestia Drăghici își șantaja fetița de 10 ani, ca s-o violeze: „Dacă nu te ating, mă îmbolnăvesc și mor. Vrei să moară tati?!”

Bestia Drăghici își șantaja fetița de 10 ani, ca s-o violeze: „Dacă nu te ating, mă îmbolnăvesc și mor. Vrei să moară tati?!”

Bogdan Drăghici, fost subsecretar de stat și președinte al „asociației tăticilor” (T.A.T.A.), a fost un monstru pentru una dintre cele două fiice vitrege ale sale. Micuța a plâns în hohote când le-a povestit procurorilor ce i-a făcut monstrul căruia îi zicea „tati”.

Drăghici a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzațiile de abuz emoțional, sexual și violuri repetate asupra minorei. El avea în casă patru fete: una din prima sa căsătorie (cu medicul Angela Popa), alta din a doua sa căsătorie (cu medicul Helen Drăghici) și două fiice vitrege, cu care soția sa, Helen, a venit din prima ei căsătorie. Pe una dintre acestea din urmă a batjocorit-o Bogdan Drăghici timp de cele puțin doi ani.

Dosarul e zguduitor. Declarațiile victimelor sunt cutremurătoare, dezvăluie Libertatea. Ele descriu un bărbat manipulator, care le inducea copilelor o stare de teamă, de rușine, de frică, totul pentru a-și atinge scopurile și a se asigura că nu va fi dat în vileag.

Abuzul sexual asupra celei mai mari dintre fiicele sale vitrege (cel puțin asupra ei!) a început în 2013, când copila avea doar 10 ani. Ea îi spunea pe atunci „tată”, chiar dacă Drăghici îi era tată vitreg.

Bogdan Drăghici s-a căsătorit cu Helen în 2008. Medic de profesie, aceasta avea două fiice din prima căsătorie, una de 5, cealaltă de 3 ani. Helen avea să povestească mai târziu că bărbatul a impresionat-o, la vremea respectivă, prin determinarea cu care s-a luptat pentru a obține custodia fiicei pe care, la rândul lui, o avea din căsătoria anterioară.

Drăghici avea mai mult timp decât soția sa să se ocupe de fetițe. Le făcea program, le ducea la școală, le implica în activități extrașcolare, sporturi, concursuri, olimpiade. Petrecea foarte mult timp alături de ele și tot el era cel care, în serile în care soția lui era de gardă la spital, se ocupa de baia fetelor și le citea povești la culcare.

Potrivit mărturiilor copilei abuzate, făcute în fața procurorilor, așa a și început totul. Au fost cel puțin doi ani de abuzuri sexuale repetate, începute în seara în care părintele, terminând de citit povestea, s-a strecurat în pat lângă fiica de 10 ani și a început s-o atingă „într-un mod ciudat”.

În timpul depoziției, copila era traumatizată, retrăind momentele îngrozitoare prin care trecuse. Ea a plâns în hohote, a oftat, a pierdut adesea șirul evenimentelor, mai ales când a fost nevoită să povestească unele dintre cele mai traumatizante momente.

 Drăghici a manipulat-o permanent, cu teme pornind de la grija părintească, prin care justifica nevoia de „a-i cunoaște corpul centimetru cu centimetru”, până la a o convinge că ea era sursa lui de energie, că nu știe ce s-ar face fără ea, că s-ar putea îmbolnăvi, ba chiar ar putea să moară.

Delegația la Cluj cu tatăl și plecarea mamei în Germania

Fetița avea 11 ani când Drăghici, care își începuse abuzurile sexuale, le-a luat cu el, într-o delegație la Cluj, pe ea și pe sora ei cea mare (fiica din prima căsătorie a lui Drăghici). Peste noapte, adormită într-o cameră a unei vile alături de sora sa mai mare, fetița a fost trezită de tatăl ei și dusă în camera lui. Ușa a fost încuiată și copila de 11 ani a rămas singură la cheremul abuzatorului.

A fost momentul în care abuzul a trecut la un alt nivel, în care copila a fost dezbrăcată complet, pipăită pe tot corpul, timp în care tatăl îi spunea că așa este normal, că e tatăl ei și tatăl trebuie să cunoască fiecare părticică din corpul ei. Deși paralizată de groază, lipită de un perete, copila a fost obligată să atingă organul sexual al tatălui, dezvăluie „Libertatea”.

Cele mai grave lucruri povestite de fetiță par să fi avut loc în perioada în care mama ei a fost plecată în Germania vreme de cel puțin o lună. S-a dus să-l îngrijească pe socrul ei (tată lui Bogdan Drăghici), care era bolnav de inimă.

Coșmarul prin care a trecut copila este aproape imposibil de reprodus. La fel și frica pe care minora a povestit că a resimțit-o. A fost momentul în care a fost violată și a auzit cuvinte de o obscenitate insuportabilă.

La un moment dat, Helen Drăghici a început să aibă suspiciuni legate de comportamentul soțului ei. Și-a întrebat în mod constant fetele, mai ales pe cea către care vedea că se îndreaptă atenția aproape obsesivă a soțului ei. A făcut reclamații la poliție, cerând sprijin. A fost ignorată, refuzată pe motiv că „nu are probe”. A fost persiflată la Protecția Copilului, sectorul 5.

Helen Drăghici, alături de nașa fetei și de o prietenă, a reușit, în luna aprilie a acestui an, să o convingă pe fiica ei să povestească prin ce a trecut. A fost un proces cumplit, traumatizant pentru toată lumea.

Copila a reușit, în cele din urmă, să recunoască tot coșmarul pe care l-a trăit atâția ani. Ulterior, declarațiile fetei au fost date în fața anchetatorilor și înregistrate.

SURSA:  ziaristii.com


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...