Beyoncé va relansa o melodie din cauza versurilor ofensatoare din prima variantă a cântecului

Beyoncé va relansa o melodie din cauza versurilor ofensatoare din prima variantă a cântecului

Cântecul „Heated”, care a fost lansat vineri, conţinea un termen derogatoriu care a fost adesea folosit pentru a înjosi persoanele cu paralizie cerebrală spastică.

Publicistul vedetei a declarat pentru BBC că acest cuvânt, care poate avea conotaţii diferite în SUA, „nu a fost folosit în mod intenţionat într-un mod dăunător”.

„Va fi înlocuit în versuri”, au adăugat acesta, fără să anunţe când va fi relansat.

Reacţia a venit la doar câteva săptămâni după ce starul pop american Lizzo şi-a cerut scuze pentru că a folosit acelaşi cuvânt în melodia ei „GRRRLS”.

În câteva zile, ea şi-a cerut scuze şi a relansat melodia, omiţând versurile ofensatoare.

„Permiteţi-mi să clarific un lucru: nu vreau niciodată să promovez limbajul derogatoriu. Ca femeie grasă de culoare în America, multe cuvinte dureroase împotriva mea au fost folosite, aşa că înţeleg puterea pe care o pot avea cuvintele (fie intenţionat, fie în cazul meu - neintenţionat).”, a transmis într-o declaraţie postată pe reţelele de socializare.

Când fanii au auzit vineri piesa lui Beyoncé, s-a simţit „ca o palmă dată peste faţă”, a declarat avocatul pentru persoanele cu dizabilităţi Hannah Diney pentru BBC.

„Sunt obosit şi frustrat că avem această conversaţie din nou atât de curând după ce am primit un răspuns atât de semnificativ şi progresiv de la Lizzo”, a mai adăugat aceasta.

Organizaţia de caritate pentru persoanele cu dizabilităţi Scope i-a cerut lui Beyoncé să reînregistreze melodia, omiţând insulta.

„Este bine că Beyonce a acţionat atât de repede după ce persoanele cu dizabilităţi au luat o poziţie împotriva acestor versuri necugetate. Există un sentiment de deja vu, deoarece au trecut doar câteva săptămâni de când Lizzo a trebuit să relanseze o melodie după ce a prezentat acelaşi limbaj ofensator. Sperăm că aceasta este ultima dată când vedem astfel de lucruri de la oricine, să nu mai vorbim de muzicieni cu influenţă globală masivă”, a spus managerul de media al Scope, Warren Kirwan.

Alţi fani i-au luat apărarea vedetei, subliniind că termenul poate avea un alt înţeles în SUA - unde este adesea folosit pentru a însemna „a înnebuni” sau „a o lua razna”.

În ciuda controversei, cel de-al şaptelea album de studio al lui Beyoncé, „Renaissance”, are mari şanse să ajungă în fruntea topurilor din întreaga lume în această săptămână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență