Biatlon: Victorii norvegiene în probele de urmărire de la Hochfilzen

Biatlon: Victorii norvegiene în probele de urmărire de la Hochfilzen

Norvegianul Sturla Holm Laegreid a câştigat sâmbătă proba masculină de urmărire de la Hochfilzen (Austria), din cadrul Cupei Mondiale de biatlon, în timp ce proba feminină s-a încheiat cu victoria compatrioatei sale Tiril Eckhoff, ambii ajungând la câte trei succese în acest sezon, transmite presa internaţională.

Laegreid, în vârstă de 23 de ani, nu avea nicio victorie la cel mai înalt nivel până în acest an. Pe distanţa de 12,5 kilometri, el a încheiat cu timpul de 31 minute 14 secunde 9/10. Pe locul 2, la 8 sec 5/10, a fost francezul Emilien Jacquelin, campion mondial en titre în proba de urmărire. Pe ultima treaptă a podiumului, la 8 sec9/10, şi de un alt norvegian, Johannes Boe, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Cupei Mondiale, ce rămâne lider în clasamentul general.

Pe distanţa de 10 km, Eckhoff a fost cronometrată în 28 min 24 sec 8/100, fiind urmată pe podium de surorile suedeze Hanna şi Elvira Oeberg, la 22sec5/10, respectiv 27sec6/10. Eckhoff a câştigat vineri proba de sprint.

 

 

Tiril Eckhoff 

Foto: (c) Lehtikuva via REUTERS


Pe primul loc la general se menţine norvegianca Marte Olsbu Roeiseland, sosită sâmbătă pe poziţia a 7-a.

 

 

Foto: (c) Lehtikuva via REUTERS


Duminică, etapa de la Hochfilzen va continua cu probele de mass start.
AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”