Biden a discutat cu familia lui Tyre Nichols, un afro-american decedat după arestare

Biden a discutat cu familia lui Tyre Nichols, un afro-american decedat după arestare

Președintele SUA, Joe Biden, a avut o convorbire telefonică, vineri, cu mama și tatăl vitreg al lui Tyre Nichols, bărbatul afro-american care a murit la trei zile după ce a fost bătut de polițiști, a informat Casa Albă.

Foto EPA-EFE

Joe Biden a transmis familiei acestuia personal condoleanțe și a lăudat puterea și curajul de care ei dau dovadă în aceste zile. Convorbirea telefonică a fost făcută cu câteva ore înainte de publicarea unei înregistrări video cu arestarea lui Tyre Nichols, care a avut loc pe 7 ianuarie la Memphis.

Șeful poliției din Memphis, Cerelyn Davis, a spus că acrestarea lui Tyre Nichols este comparabilă cu cazul lui Rodney King, arestat violent de poliție în 1991. Atunci, audierea celor patru polițiști implicați în acel incident a declanșat revolte fără precedent la Los Angeles.

"Nicio mamă nu ar trebui să treacă prin ceea ce trec eu acum, nicio mamă să îşi piardă copilul în modul violent în care mi-am pierdut eu copilul", a declarat vineri mama lui Tyre Nichols, RowVaughn Wells.

Cei cinci agenți de poliție implicați în oprirea în trafic a lui Tyre Nichols au fost concediați și sunt acuzați de crimă de gradul 2. Aceștia sunt acuzați și de comportament oficial necorespunzător, oprimare și lipsire de libertate în formă agravată.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima