Biden a discutat cu familia lui Tyre Nichols, un afro-american decedat după arestare

Biden a discutat cu familia lui Tyre Nichols, un afro-american decedat după arestare

Președintele SUA, Joe Biden, a avut o convorbire telefonică, vineri, cu mama și tatăl vitreg al lui Tyre Nichols, bărbatul afro-american care a murit la trei zile după ce a fost bătut de polițiști, a informat Casa Albă.

Foto EPA-EFE

Joe Biden a transmis familiei acestuia personal condoleanțe și a lăudat puterea și curajul de care ei dau dovadă în aceste zile. Convorbirea telefonică a fost făcută cu câteva ore înainte de publicarea unei înregistrări video cu arestarea lui Tyre Nichols, care a avut loc pe 7 ianuarie la Memphis.

Șeful poliției din Memphis, Cerelyn Davis, a spus că acrestarea lui Tyre Nichols este comparabilă cu cazul lui Rodney King, arestat violent de poliție în 1991. Atunci, audierea celor patru polițiști implicați în acel incident a declanșat revolte fără precedent la Los Angeles.

"Nicio mamă nu ar trebui să treacă prin ceea ce trec eu acum, nicio mamă să îşi piardă copilul în modul violent în care mi-am pierdut eu copilul", a declarat vineri mama lui Tyre Nichols, RowVaughn Wells.

Cei cinci agenți de poliție implicați în oprirea în trafic a lui Tyre Nichols au fost concediați și sunt acuzați de crimă de gradul 2. Aceștia sunt acuzați și de comportament oficial necorespunzător, oprimare și lipsire de libertate în formă agravată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...