Biden a discutat cu succesorul său Pence despre atribuțiile vicepreședintelui și dosare precum NATO și Europa de Est

Biden a discutat cu succesorul său Pence despre atribuțiile vicepreședintelui și dosare precum NATO și Europa de Est

Vicepreședintele american Joe Biden s-a întâlnit joi cu succesorul său, republicanul Mike Pence, discuția axându-se pe atribuțiile ce revin vicepreședintelui SUA și pe dosarele principale din timpul mandatelor lui Biden, printre care NATO și situația din Europa de Est, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.

Conform sursei citate, întâlnirea a avut loc în biroul lui Biden din Aripa de Vest a Casei Albe.

Potrivit comunicatului, vicepreședintele Biden a discutat cu vicepreședintele ales Pence despre atribuțiile cheie ale postului, precum și despre o serie de dosare cărora le-a acordat o atenție specială în ultimii ani, printre care NATO, situația din Europa de Est și deschiderea către clasa de mijloc.

Joe Biden i-a oferit vicepreședintelui ales întregul său sprijin pentru asigurarea unei tranziții de putere line și fără sincope.

Întrevederea celor doi a avut loc în aceeași zi cu primirea la Casa Albă de către președintele Barack Obama a succesorului său, Donald Trump, și cu întâlnirea dintre actuala și viitoarea Primă Doamnă, Michelle Obama, respectiv Melania Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina