Biden a vorbit în mod public despre divergențele cu guvernul israelian

Biden a vorbit în mod public despre divergențele cu guvernul israelian

Președintele SUA Joe Biden a transmis că, spre deosebire de Washington, guvernul israelian „nu (doreşte) o soluţie a două state” cu palestinienii şi i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu „să schimbe” guvernul, relatează AFP, scrie Agerpres.

Soldați israelieni FOTO: Profimedia (Arhivă)

La rândul său prim-ministrul israelian a semnalat marți „dezacorduri” cu președintele american cu privire la viziunea lor pe termen lung, odată cu încheierea conflictului în Fâșia Gaza.

„Acesta este cel mai conservator guvern din istoria Israelului”, a afirmat preşedintele american.

Este primul moment de la atacul mișcării Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie, când președintele american în vârstă de 81 de ani a făcut referire la divergențele cu guvernul israelian.

Joe Biden a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să „întărească şi să schimbe” executivul pentru a găsi o soluţie pe termen lung pentru conflictul israeliano-palestinian. Acesta a estimat, de asemenea, că Israelul, care bombardează intens Fâşia Gaza, începe să piardă sprijinul opiniei publice mondiale.

Israelul apreciază sprijinul oferit de Statele Unite pentru obiectivul de distrugere a organizaţiei palestiniene Hamas şi eliberarea ostaticilor ascunşi de Hamas în Fâşia Gaza, a declarat marţi premierul israelian Benjamin Netanyahu, observând însă că între aliaţi există diferenţe de viziune privind perioada de după război, notează Reuters, scrie Agerpres.

Netanyahu a refuzat din nou să aprobe revenirea Fâşiei Gaza sub administrarea Autorităţii Palestiniene susţinute de Occident şi conduse de preşedintele Mahmoud Abbas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?