Biden acuză Rusia că a comis o ''atrocitate oribilă'' în Kramatorsk

Biden acuză Rusia că a comis o ''atrocitate oribilă'' în Kramatorsk

Preşedintele american Joe Biden a acuzat vineri Rusia că a comis o ''atrocitate oribilă'', după uciderea a cel puţin 50 de persoane, între care cinci copii, vineri într-un bombardament asupra gării din Kramatorsk, în estul Ucrainei, relatează AFP.

''Atacul asupra unei gări ucrainene este încă o atrocitate oribilă a Rusiei, ce loveşte civili care încercau să evacueze şi să ajungă în locuri sigure'', a afirmat el într-un tweet.

Moscova a negat responsabilitatea pentru bombardament, afirmând că nu deţine tipul de rachetă care a fost folosit şi denunţând o "provocare" ucraineană.

Kramatorsk se află în partea din Donbas controlată de Ucraina. Restul acestei regiuni este controlat din 2014 de separatiştii pro-ruşi, iar Moscova a făcut din cucerirea acestei zone obiectivul său prioritar după ce şi-a retras trupele din regiunea Kiev şi din nordul Ucrainei.

Kievul va beneficia pentru această nouă fază a conflictului de un sistem de apărare antiaeriană S-300 furnizat de guvernul slovac, căruia Joe Biden i-a mulţumit vineri într-o declaraţie. Donaţia a fost posibilă datorită faptului că NATO a trimis patru baterii de apărare antirachetă Patriot în Slovacia.

''Pe măsură ce forţele ruseşti se repoziţionează pentru următoarea fază a acestui război, am cerut administraţiei mele să continue să depună toate eforturile pentru a identifica şi furniza armatei ucrainene armele moderne de care are nevoie pentru a-şi apăra ţara", a adăugat Biden. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși